15 Mart 2017 Çarşamba

İstanbul Modern'de bir gün...

8 Mart vesilesi ile geçtiğimiz hafta çok keyifli etkinliklerin duyuruları yapılmıştı. Ben de çok sevdiğim arkadaşım Özge ile bu günü İstanbul Modern'in organize ettiği etkinliklere katılarak değerlendirmeye karar verdik.

Program günün anlam ve önemine uygun olarak Hidden Figures ile başladı. Bir kez daha, çok yakın geçmişimizde siyah tenli olmanın ve ne yazık ki hala deneyimlemeye devam ettiğimiz çalışma hayatında kadın olmanın zorluklarını tüm Hollywood standartlarıyla ekrana seriyordu. Keyifli bir seyir oldu bizim için böylelikle 2017Oscar listemde eksik tek bir film kaldı ;)


Filmin ardından Sanatçı ve Zamanı adında güncel sergiyi rehber eşliğinde gezdik. Süre az katılım fazla olduğundan bir de seçili bir kaç üzerinden ilerlediğimiz için biraz yetersiz geldi ama bu sergiyi mutlaka gezmenizi tavsiye ederim. Bu sergide Fahrelnissa Zeid, Aliye Berger, Semiha Berksoy, Bedri Rahmi Eyüboğlu gibi benim özellikle sevdiğim sanatçıların eserleri ile genç dönem sanatçıların yenilikçi video ya da yerleştirme çalışmalarını görmeniz ve hatta deneyimlemeniz mümkün.

Sergi 4 Haziran'a kadar devam ediyor, ben fırsat daha yaratırsam bir kez daha ziyaret etmeyi isterim. Bu arada Pazartesi günleri müze kapalı, Perşembe günleri ise ücretsiz gezme imkanı sunuyor.





Şehrimizin ödülü bu müzeyi gezdikten sonra üstüne de bir Karaköy turu harika gider;)

Hiç yorum yok: