24 Ocak 2017 Salı

Ve yılın sömestr zamanı geldi...

Ben Lal'le ilk defa bir sömestr döneminde birlikteyim. Önümüzde birlikte geçirilecek 2 haftamız var eminim çok eğlenceli geçecek... Benim plan bir gün evde, bir gün sokakda program yapmak üzerine...

Bakın bakalım neler not almışım belki sizlerle de yolumuz kesişir gezmelerde;)


İlk plan Moana...
Vizyona bir animasyon girdiğinde malum gitmemek olmaz. Daha okul kapanmadan Lal arkadaşları ile programlarını yapmışlardı.(Evet 8 yaşta programları Lal de yapıyor :) ) Karne ertesi ilk cumartesi pek sevgili arkadaşları ve onların çok sevdiğim anneleri ile buluşarak yemek sonrası sinema keyfi yaptık. Açıkçası ben animasyon izlemekten bıkmış bir anneyim, malum bilirsiniz bir kere izlemekle de bitmiyor. Defalarca, sahneleri ezberleyene kadar hayatımızın fonunda oluyor bu animasyon filmler. Bu sefer Moana'yı pek beğendim ve keyifle izledim . Farklı bir disney karakteri olmuş, Elsa mavisi ardından bir kaç sene de Moana partilerine hazır hissediyorum kendimi :)

Yürüme rotası...
Eminönüne vapurla geçelim, bu arada simitlerimizi alıp martıları da besleyelim istiyorum. Sonrasında Gülhane Parkında dolaşıp Yerebatan Sarayını gezmek çıkışında da Sultanahmet Köftecisinde köfte yemek gibi 1 tam günlük bir planımız yapılacaklar listemizde.

Buz pateni yapmak...
Bu soğuk havalardan ilhamla buz pateni de listemizde. İstanbul'da bir çok mekanda buz pisti kurulmuş, ücretli ve de ücretsiz alternatifler değerlendirilmeyi bekliyor.

Kidzania...
Akasya Kidzania Lal'in favori mekanı daha önce de bir kaç kez gitmiştik, bu soğuk havalarda keyifli bir alternatif olacaktır. Özellikle 8 yaş grubu için hemen hemen her aktivite katılıma açık olacaktır diye tahmin ediyorum. Lal'in favorisi alanı gizli ajan eğitim merkezi!

Tırtıl Kids aktiviteleri...
Tırtıl Kids çok sevdiğimiz bir kitapçı. Sömestr için de çok güzel programlar hazırlamışlar. Taş boyama, masal saati , bonibon cookie, junior chef gibi farklı içerikleri var ayrıca bunların içinde ücretli ve ücretsiz seçimler yapmanız mümkün.

Madame Tussauds ziyareti...
İtiraf edeyim ben daha gezmedim ve merak ediyorum. Lal ile gezmek eminim çok keyifli olacaktır. İkimizin de çok sevdiği karakterlerin heykelleri olduğunu öğrendim, Lal için şaşırtıcı bir deneyim olacak eminim.


Peki ya evde neler yaparsınız derseniz...
Her gün Türkçe, Matematik, Hayat bilgisinden 1'er test, 1 kitap okuması ve mental up diye okul etkinliği mutlaka yapılacak, gezme günlerimiz de dahil.

Bugün mesela temizlik yaptık Lal ile ben süpürdüm o sildi ve bundan çooook keyif aldı:) Bu dönemin tadını çıkarın anne olarak tecrübeyle sabittir ki uzun sürmüyor bu arzu:):)

Örgü örmek ikimizin de çok sevdiği aktivitelerden. Lalin de benim de elimizde örgülerimiz var örüyoruz birlikte.

Film izlemek, illa sinemaya gitmemiz gerekmiyor bir patlamış mısır ve kapatılan perdelerle evde de aynı nüansı yakalarız.

Kurabiye ya da kek yapmak. Lal çok seviyor mutfak aktivitelerini kurabiye, kek zor geliyorsa kahvaltı hazırlamasına müsaade ile etmek hoşuna gidecektir onların.

Youtube videoları çekmek. Yeni hobimiz olmaya aday bir aktivite bu. Güzel bir fikir geldi aklına, kendisine ne kadar teknik alt yapı sağlayabilirim bilmiyorum ama minik minik videolar çekebiliriz.

Hımmm sanırım ilk aklıma gelenler bunlar umarım bir fikir vermişimdir sizlere. Her türlü teknolojik zaman hırsızlıklarından uzak, mutlu, keyifli bir tatil geçiririz...

Sevgiyle...


3 yorum:

Nil dedi ki...

Bizim de listemizin ilk sırasında Moana var. Listeniz ne güzelmiş. Benim iznim sadece bir hafta.

HERSHEYLER dedi ki...

Şahane planlar. Şahane bir tatil olacak bence biz de dün Lilo'yu günü birlik Anıtkabire götürdük yarın tiyatroya gidicez. Moana bizimde listemizde var daha yapamadık ama. İstanbul akvaryuma gidicez haftaya bi sınıf arkadaşıyla. Gitmedinizse beşiktaştaki Deniz müzesi çok hoş ya da Galata Kulesi gerçi bu soğukta zor ama. Haftaya bi müze gezisi daha yapalım istiyorum bakalım

benden, bizden... dedi ki...

Küçük mucizelerim 1 haftada hiç fena değil, ben çalışmaya devam etsem 1 gün bile alamazdım muhtemelen:( Moana da çoook keyifli vakitler geçirin😉

İncicim ikisine de gitmedik desem ben sıraya alayım onları✌️bu arada gördüm Lilo'yu Anıtkabir de tek günlük ne güzel düşünmüşsünüz biz de yapmalıyız en kısa zamanda👍