21 Mayıs 2012 Pazartesi

veganım, vegansın, vegan!

yaklaşık 2 haftalık bir tecrübe benim için. aslında ömrü hayatımda denemeyi bile düşünmeyeceğim sandığım bir beslenme seçeneği... gamze sağolsun rejimimim son evrelerinde taze bir veganım artık ben...
bir sürelik başladık ama hani şu an çok yakın hissediyorum kendimi vegan olmasa da vejeteryan beslenmeye...

veganın olayı ne derseniz en basit anlatımı ile hayvansal olan hiç ama hiç bir lokma geçmiyor boğazınızdan bu kadar basit, ama uyması zor  :) çünkü oturmuş bir düzen kültür yok, etiket okuma kısmı işkence hah tama bunu alabilir dediğin noktada eser miktarda süt vardır diyor boğazına yemeden diziyor mamaları, hele cafelerde bunda süt var mı garsoncuğuuuum peki ya bunda yumurta var mı?? soruları ile bayıyorum milleti, alerjim var diyorum geçiyorum da ne var ayol pideye peynir konacak diye kanun mu var??? koyma kardeşim istemiyorum işte diye geldiği de oluyor bana :)

ben en çok et ürünlerine aşeririm sanarken peynir ve yoğurt mahvetti beni...

peki ne yenir???
bilumum meze humus olsun, patlıcan salata olsun, sarma olsun güzel lezzetli! le pain quotidien ve enfez meze tabağını bu vesile ile tavsiye ederim ama peynir de var içinde rica edin getirmesinler :)



makarna da yumurta var diye yenmiyor ama sosa'nın makarnalarına yumurta konmuyormuş canı çekene afiyet olsun...



sonra gelikte harika bir zeytinyağlı menüsü var seç beğen al, bir nevi cennet.



küçük evde sebzeli pide ama önce ustayı ikna edip peyniri çıkarttırmanız gerekiyor :):)



çiğ köfte, etsiz cinsi tabi sar lavaşa gitsin...



kahvaltısı zor valla, zeytin, domates, salatalık, reçel içeriği uygun olanından fındık fıstık ezmesi, salçalı ekmek üstleri ve evdeyseniz patatesli kavurmalar tatmin ediyor...




aslında bu beslenmenin en keyiflisi ve güvenlisi evde olanı bence. sevgili kayınvalideceğim patatesli vegan böreği bile yaptı sütsüz yumurtasız, bilumum sebze yemeği, pilav, bulgur artık sizin maharetinize kalmış;)



tabi bu dönemde bolca bademi, fıstığı vb., soya sütünü, kuru baklagilleri, meyveyi eksik etmemeli bünyeden...
ben 61 kilo olana kadar veganım ve sanırım bir 63 gördüm bu sabah tartıda :)


alkolü serbest, tatlısı kestane şekeri, helva türleri olabiliyor (sütü soyadan hani ;) ) ama tabi şöyle oturup kekini yapması zahmetli ama gördüm yapanı var...

bir not düşeyim; yanlışım olabilir malum taze bir veganlık deneyimi benim ki. daha geçen gün çerkez tavuğundan yoğurt var mı??? diye sormuşluğum ısrar etmişliğim var anlayın artık siz :) ama hani yanlışım varsa düzeltin sonra tavsiyeleriniz varsa paylaşın ki yiyelim güzelleşelim :)



4 yorum:

ozlem dedi ki...

bu da galiba dukan diyetinin tam tersi. ben şu anda dukan diyeti yapıyorum 8. günümdeyim. Allahım lütfen bitsin istiyorum, meyve yemek istiyorum. Sana başarılar diliyorum

Adsız dedi ki...

Adana taraflarına hiç gelmemen lazım :) Adana'da yaşayıp da vegan veya vejeteryan olabilen var mıdır acaba?
Ayrıca, ne güzel kayınvalideymiş o öyle. Ben 6 yıldır "koyun eti yiyemiyorum" (kokusunu ve tadını kaldıramıyorum) demekten bıktım ama KV inatla yemekleri koyun kıymasıyla yapmaktan bıkmadı. Her seferinde de ayıp olmasın diye 1 parça yer bırakırım. "Ayol ben hep bununla yaparım yemeğimi, alışkanlık işte" der.
Ceren

Bak Bu Harika dedi ki...

ben ter türlü eti itinayla yerim yeter ki et olsun:) Domuz hariç tabiki:) Bende bloğuma bekliyorum.

Görüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com

Adsız dedi ki...

uzun suredir yazmiyorsunuz, umarim vegan vegan takilirken basiniz gozunuz donup basiniza birsey gelmedi:)) saka bir yana kolay gelsin..