13 Ocak 2012 Cuma

biranın yanına...

sofra kurmayı hobilerim arasına yazabilirim.

hangi içkinin yanına ne yakışır derdindeyken kısa ve öz ben sorularıma cevabı Jale Balcı'nın kitabında buldum, anlatıcam not aldım! cumartesine saatler kala paylaşmalı dedim.

bunlardan biri pastırmalı çubuk, yılbaşı akşamı menüsünde test edildi, bayılındı, onaylandı...

tabi ki basit bir tarif;)


1 yufkayı dört parmak kalınlığında kesiyorsun, pastırma dilimlerini uzun kenar boyunca koyup sıkı sıkı sarıyorsun uzunlu kısalı nasıl kıtırdatmak istiyorsa. sonra da ver 200 derece yanan fırına üstü kızarana, kıtır kıtır olana kadar  pişirin sonra için yiyin güzelleşin!

bunun bir versiyonu da kızartarak ama biz alkol yanı bile olsa sağlıkla beslendiğimizden, no fry:)

5 yorum:

Sinem dedi ki...

bunu zeytin ezmelide yapıyorlar,kıtır kıtır gidiyor :)

ipek dedi ki...

Ayyyy süperrr bişey bu, ellerinize sağlık.
Tam da yemek üzeri pek iyi geldi:))

Yalnız birşey soracağım: üzerine hiç yumurta filan sürmeye de mi gerek yok?
ya da içine yağlı, sütlü karışım filan sürmeye?

nesli dedi ki...

ben bir kaçına sürdüm yumurta denemek için ama anlamı olmadı:) ben sadece pastırmanın üstüne incecik kaşar koymayı deneyeceğim bir daha ki sefere o aklımda :)

nesli dedi ki...

her türlü yerim :):):)

Selin Ergeçer dedi ki...

muhteşemmm,ağzım sulandı :))