28 Ağustos 2011 Pazar

bir karar aldım...

 



 

30'uma günler kalmasından mıdır nedir çokça karar alıyorum bu aralar ve işin güzel yanı hepsini de uygulamaya alır olmam lafta kalmıyor..

Bildim bileli kendimi biraz kiloluyumdur, barışık bir ömür geçirdim kendimle ta ki Antalya tatilinin ardından fotoğraflara bakana daha doğrusu bakamayana kadar. Bu ben olamam dedim ama yine kolayı seçtim, gittim kendime siyah bir mayo aldım :)

Sonra bir sabah neden kabulleneyim ki dedim, ben zayıflamak istiyorum da neden isteklerimi gerçekleştirmiyorum?? Hepsi bir anda oldu, karar verdim diyetisyenimi buldum (bu güzel bayan sayesinde ;) ) ve randevumu aldım :) 1 hafta sonrasına gün verdi bana bolca yedim o bir haftada sadece kaşarlı pideye zaman ayıramadım ve aklımda kalan sadece o oldu sanırım :)

Bundan önceki rejim denemelerim mutsuzluk içinde geçerdi. Son dukan denememde doktorda buldum kendimi. Malum sağlık sorunlarımda var ne saçma şeyler denemişim yahu. Şimdi güzel bir listeyle devam ediyorum hayatıma. Ne kadar kötü beslendiğimle yüzleştim ben en acısı bu oldu sanırım.

Bana çok yabancı tatlarla besleniyor, sebze yiyorum :) Haliyle cahilim mutfağa girmeden saatlerce yemek bloglarında geziyorum ve yağlarla kızartmalarla yüzleşip elde var sıfır diyorum genelde. Malum twitterdan da pek yardımcı olmuyorsunuz bana kimse yazmazsa ben yazayım dedim ve bu pazar sabahı karar verdim rejim dönemi menülerimi yazacağım , hayırlı olsun :)

Haydi başlıyorum...

Rejim yemekleri V1


Bir öğünümde salata var. 1 tatlı kaşık yağ ve 2 yemek kaşığı yoğurtla sınırsız sebze ne olur ki dedim vee patlıcan salatası yaptım...

4 orta boy patlıcan ile 2 kırmızı biberi közledim.

minnak doğrayıp 1 tatlı kaşık yağ ile 1 yemek kaşığı  limon suyu ile karıştırdım.

Üstünede 2 yemek kaşığı sarmısaklı yoğurt ilave edip.

Afiyetle yedim

 

Fotoğraf

10 yorum:

BAP dedi ki...

Şimdiden tebrikler, ben de kilo vermeye çalışıyorum ama alternatif yemek kıtlığım var :) bak şimdi liste acayip işime yarayacak.

Hande dedi ki...

En güzelide sağlıklı beslenmeye başlarken tartıda düşen rakamları görmek. Aç kalmadan zayıflamak :)) sonra ödül günlerinde ne yiyeceğine karar vermek :))

elif dedi ki...

aynen uygulayacağım devam edin lütfen bende haddimi çok aştım

nesli dedi ki...

biriktirdim şimdiden bir iki tarif daha hızla yazacağım aç kalmadan zevkle zayıflayacağız :)

nesli dedi ki...

ahh umarım senin de işine yarar gelecek birer ikişer tarifler :)

nesli dedi ki...

1 aylık ödül günlerim planlı :):):) ama iştah kalmamış ziyan oluyor :)

Bahar ve kızısı Yağmur dedi ki...

Hande'nin diyetisyeni meşhur :)
ben sınırlardayım şu an. Görüşünce bir söylesen bana; kimi diyor kilolu, kimi diyor yok iyisin. İlk görüş hissi ne merak ediyorum :)

nesli dedi ki...

hahaaa tamam bahar'cım ama facebooktan hiç öyle kilolu görünmüyorsun ilk yorumum bu olsun :)

nilda dedi ki...

yazının altına imzamı atarım :)

yalnız yukarıdaki tariflerinde pateteste görüyorum. benim diyetisyenim hayatından çıkaracaksın dedi ve neredeyse 2 aydır papatesin tadını unuttum. rica etsem diyetisyenine bu konuyu bir danışırmısın?
sağlıklı incelmeler :))

nesli dedi ki...

sordum sormaz mıyım :) ben de yok diyenleri çok duydum ama benim canım diyetisyenim kısaca ye ama abartma dedi ben de katıyorum haftada 1-2 öğünüme :)