17 Mart 2011 Perşembe

evcilik oynayalım...

Ev muhabbetini ne çok severim...


Kalabalık, gürültülü, fısır fısır dedikodulu, çeşidi bol bir açık büfesi olana hele bayılırım :)


 



 

Babanemin misafirleri sabah kahvesi ile başlardı güne ki bu başlangıcın saati genelde sabahın 7'si olurdu ve gelen giden gün boyu devam ederdi. Severim o yüzden kapımın çalınmasını her ne kadar onun potansiyeline erişmem zor olsa da :)

 


 


Hele abur cubur hazırlama kısmı en sevdiğim. Ben mönümün pratik, farklı ve şık olanını seviyorum. Annem ise her seferinde bir börek, bir poğaçayla olaya dahil olur dandik geliyor ona farkındayım... Onun kurduğu sofrayla kıyaslamıyorum ki kendiminkini kulvarlarımız çok farklı :)


 



 


Hiç kimse gelmese kocayla kaçamaklarımız olurdu eskiden... Bir o bir ben sofralar kurardık mutfağın kapısı kilitli, tarifler çok gizli, sonuç süpriz olurdu. Lal'den sonra terkettik bu alışkanlığı niyeyse, yeniden başlamalı bence; çok zevkliydi...


Bir de benim mutfakla alakalı her aleti edavatı almak gibi bir alışkanlığım var. Kullansam da kullanmasam da hep "bir gün nasıl olsa kullanırım" ihtimali vardır... O da annemden armağan tabi ki. Onun mutfağı ıvırı zıvırı  dillere destandır. Ben de yavaş yavaş güzel bir birikim yapıyorum :) Seviyorum başka nedeni yok...


 



 

Tariilerimi internetten bulmaya çok alıştım, bu sofrada da var sizden aşırdıklarım:) (ah keşke link verebilseydim ama Pınar  tanımıştır kendininkileri diye tahmin ediyorum :) ) Denenmişi denemeyi seviyorum sanırım ama bu aralar hedefim güzel bir yemek kitaplığı kurmak... Öyle güzel yayınlar var ki ah ben ne sofralar kurarım onlarla...

 

18 yorum:

hülya amaç dedi ki...

nesli cim yazılarını bir süredir daha yakından takip ediyorum. ve seni kutluyorum. bir çok köşe yazarından daha güzel, daha keyifli ,daha akıcı ve dili daha etkin bir şekilde kullanıyosun. yazı yazmak bir sanat ve yetenek işi. bilmiyorum belki düşüyosundur ama eğer böyle bir fikrin yoksa yazılarını daha geniş açılarda değerlendirmeyi düşünmelisin bence. senin iyi bir yazar olabileceğini düşünüyorum arkadaşım sevgiler çok öpüyorum.

geveze anne dedi ki...

hımmm ellerine sağlık çok hoş resimler :) menüde neler var oyuna bizde katılalım :))

cokoprenses dedi ki...

tariflerden bikaç tane aktar bari canım,güzel aperatifler var gibi:)

Bahar ve kızısı Yağmur dedi ki...

Nesli hepsinden istiyorummmm :)

sezobigo dedi ki...

bir konuda sizi yönlendirmek istiyorum.ne zamandır kumanda paneline yaznıız düşmüyordu.sonra com a gecen bir kaç blog arkadımdan öğrendiğim izleyenleri buraya taşımak ile bizim izlememiz devam etmiş olmuyor.naçizane fikrim eski bloğunuza bunun nasıl yapılacağına dair bir kayıt yayınlarsanınız herkes sizi izlemeye devam edebilir.
o da şöyle herkes kumanda panelinde ekle-yönetten girip sizi izlemeyi durdurması sonra bu adrese gelip tekrar izlemeye alması gerekiyor.ben yaptım oldu.eminim bir çok kişi şu an sizi göremiyor yazılarınızı yani buraya yazdıklarınız bloglara bu işlemi yapmadan düşmüyor.
eğer ki biliyorsanız yorumu hiç yayınlamyın isterseniz.dikkatimi çektiği için yazdım
sevgiler

nesli dedi ki...

nasıl mutlu oldum Hülya'cım bir bilsen... olur mu ki keşke...

nesli dedi ki...

bilumum ıvır zıvır :)
balkabaklı cupcake
çukulatlı kurabiye
lavaşta çiğköfte sarılı
marşmelov çukulatlı
baget ekmeğinde kanape
minik sandviçler
labne peynirli dip sos ve cips
kurutulmuş domatesli tortellini şiş
salata
bardakta tiramisu
elmalı kurabiye de vardı
aklımda kalanlar :)

fena değil hani

nesli dedi ki...

buyur gel, ben boşuna dombili olmadım :)

nesli dedi ki...

canımmm sen yukarıdaki seç listeden yoliim hemen ne demek :)

nesli dedi ki...

sevgili sezobigo uyardığın için çok teşekkür ederim ben listeyi taşıyarak hallettiğimi düşünüyordum olmamış demek ki... yayınladım bir yazı yeniden bir araya geliriz umarım...

eda dedi ki...

menü çok güzel.ama bu durumlarda ben çok zorlanıyorum bebeğim sofrada ne görse istiyor vermemek olmuyor :( insanlar garip garip bakıyor ben çabaladıkca :) eline başka şeyde versem anlıyor.nesli sen ne yapıyorsun böyle durumlarda:)

nesli dedi ki...

Şimdiiii çok özel bir şey yapmıyorum ama mesela içinde salam, sosis ya da parça halinde ona göre olmayan şeyler varsa onları ayırıp veriyorum; böreği, keki, kurabiyeyi kendim yaptıysam eğer veriyorum. Genel itibarı ile çok zararlı bir şeyse seveceğinden emin olduğum sağlıklı birşeyle hemen unutturmaya çalışıyorum. Zararlı ise gerçekten ağlasa da vermiyorum :)

eda dedi ki...

teşekkür ederim :) ben içinde şeker var diye bazen keki kurabiyeyi vermek istemiyorum annemle birbirimize giriyoruz :) bu kadarda yapma diyor :) ama elimde olmuyor abarttığımında farkındayım gerçi :)

nesli dedi ki...

ben lal için genelde pekmezli yapıyorum :) ama bizim evde çok kek börek pişmez pişince de veriyorum valla hele şu çukulatlı kurabiyeyi çalıp çalıp yiyor 2 kere oldu 16 aylık hayatında ama :)

eda dedi ki...

çok tatlı.ama ne yapalım azda olsa aslında tatsalar çokda önemli değil herhalde:)

nesli dedi ki...

kayınvalideciğim hep dediği gibi "bişiiicik olmaz" :)

geveze anne dedi ki...

ayy neslii:) bu aralar balkabağına takık durumdayım acaba rica etsem bana cupcake'in tarifini yazabilirmisin??

teşekkürler:))

eda dedi ki...

demi :) bizde öyle büyümedik mi?
siz bol bol yazın bazen arayı uzatıyorsunuz merakta bırakmayın :)