24 Ocak 2011 Pazartesi

Gökten üç elma düşmüş...

Annem her gece masal okuyarak uyuturdu beni...
"Parmak kız" onlardan en çok aklımda kalanı...
Hatırlayınca, keşke saklamış olsaydı o kitabı ne hoş olurdu dedim şimdi...(Kendime not ben Lal'e saklayayım! )


Bir sürü kitap aldım Laloş'a...

Okuduğum hikayelerle dalsın istedim uykusuna. Pek umurunda değil şimdilik, erken mi acaba yoksa yaramazlık mı sebep?? Kucağıma uzanıp birlikte çeviririz sayfaları diye hayal etmiştim. Ne yalan söyliyeyim, fotoğraftaki gibi bir sahne aklımın ucundan geçmemişti...


Öyle güzel ki kitaplar, çerçevelemeyi düşünüyorum sayfalarını bir yandan da kıyamıyorum...  Kuzular, tırtıllar, koalalar... Böylesi daha güzel sanki, öznesi prenses olan kitaplardan daha çok sevdim bunları... Kedilisi var bir tane ne çok sevdi onu, her sayfada miyavladı, hatta o kadar çok sevdi ki yemeye başladı kedicikleri... 10 sayfadan geriye 2 sayfacık kaldı yerinde, minnak parmakları ile çevirip duruyor inatla...


Hikaye kitaplarından ziyade kavramsal kitaplarla ilgili şimdilik. Nereye giderse yarısı kadar olan kitaplar elinde. Bebekleri seviyor sayfalarında, neler yaptığını anlatıyor kendince, kendi masalını anlatıyor belkide...  Ee ee yapan bebiş var mesela şu arkadaki sarı kafaya denk geldi mi gıdıklıyor bebişi,  muzlar gerçekten yapış yapış mesela ben bile çok seviyorum onlara parmaklarımı yapıştırmayı :)


Denemeye devam, pes etmek yok tabi, kızımın "parmak kız"ını bulucağım elbet...

14 yorum:

quality dedi ki...

Çok güzel kitaplar, LAL çok şanslı bebek Hayarı da bu kitaplardaki kadar rengarenk olsun :)

Rozerin'in Annesi dedi ki...

canim sakin pes etme...ne kadar dinlemiyor gibi gorunsede emin ol o dinliyor...Rozerin'de oyle yapiyordu ilk baslarda ama sonra bir bakiyordum kendi gidip okudugum ayni kitabi alip kendince birseyler okumaya basliyor...Ama artik kendi seciyor kitabini ve gelip oturuyor kucagima...Benim favorim Ac Tirtil bizimde bir suru hayvanli kitaplarimiz var aslinda nedense hepsi oyle bilerek aldigim birsey degil ama Rozerin cok seviyor...sevgiler..

füsfüs dedi ki...

lal tam olarak ne kadar bilemedim ama o hayal ettiğin zamanlar da gelecek merak etme. 18 aydan sonra daha bir dinler hale geliyorlar. biz şimdi biraz okutmasa da dinlensek diyoruz. miriam stoppardları biz de çok sevmiştik, çok uzun süre kullandık. diğer kitaplarınız da çok güzel. russel'ın çizimleri muhteşem değil mi?

Hande dedi ki...

Çok normal şekerim,18 ayda birden herşey değişiyor merak etme..Daha ilgili olacaktır Lal kuzusu..

Defne dedi ki...

b

içimizdeki karnaval dedi ki...

Ben ilk sözlüğüm ile başladım.bayıldı oradaki resimlere..hayvan taklitlerini ve seslerini çabucak öğrendi...Bıkmadan okudum her uyku öncesi.Şimdi uyku zamanı kitap okumamı bekliyor, kitabına sarılıp öyle uyuyor...

Burcu Çalışkan dedi ki...

zıpır lal'e bak sen neler yapıyor büyümüşte :))

Ege'nin Annesi; dedi ki...

18 aydan itibaren hepsine bayılacak ve çok daha dikkatli dinleyecektir Laloş:)

KızKardeş Derya dedi ki...

Ay çok cici kitaplar bunlar yahu, bunların beraberinde umarım Parmak Kızı'nı bulursun güzel bebişin için..

Defne dedi ki...

Aaa şaşırdım kaldım şimdi geri dönüp bakınca. İçimden gelmiş yazmış da yazmıştım. Aralarından b harfinin sıyrılıp diğer onca yazılanı silip süpürmesi pek acayip bir durum olmuş. Kusura bakma lüten.

Neyse, Duru da aynı durumdaydı o aylarda. Biz tam hatırlayamıyorum ayını ama çoook uzun zamandır babasıyla dönüşümlü okuyoruz. Hergün mutlaka. Dinlese de dinlemese de. Bence her şekilde dinliyorlar. Sonra bir gün bir bakmışsın kitaplarını kucağına yığmış gelip kucağına oturuveriyor ve kendisi başlıyor parmağıyla göstere göstere anlatmaya. Lal de yapacak bunu ve sen mest olacaksın. Bu arada İş Bankası Kültür Yayınları'ndan "Pisi Kedi" serisi de Lal'in hoşuna gidecektir.

defne dedi ki...

aa Aç Tırtıl çok meşhurmuş di mii, yurt dışında anaokulundan itibaren mi ne sürekli okutuyorlarmış, sürekli onunla ilgili oyunlar kuruyorlarmış çocuklara. benim çocuğum olunca ben de alıcam ona :))

Kücük Dokunuslarim dedi ki...

En iyisini yapiyorsun kitap okumakla böylelikle kitaba uzak bi cocuk olmayacak annesi sayesinde :) Hatta anne karnindayken bile okumak gerekiyormus gecen hafta sonu katildigim bi konferansda anlatmisti pedagog hanim, zaman gelecekti anne oku diye dolanacak pesinde :) cok optum her ikinizide ..

Kücük Dokunuslarim dedi ki...

En iyisini yapiyorsun kitap okumakla böylelikle kitaba uzak bi cocuk olmayacak annesi sayesinde :) Hatta anne karnindayken bile okumak gerekiyormus gecen hafta sonu katildigim bi konferansda anlatmisti pedagog hanim, zaman gelecekti anne oku diye dolanacak pesinde :) cok optum her ikinizide ..

poh poh perisi... dedi ki...

o zamaaaan 18. ayı hevesle bekliyorum :) Pisi kediyi buluyorum :)