29 Ekim 2010 Cuma

Tas kebabı ama sağlıklı olanından...

Dukan diyetine başlamıştım geçen cumartesi, 5 günlük atak evresini 3 kilo vererek yani başarı ile tamamladıktan sonra dün itibarı ile seyir evresine geçtim. Seyir evresi istediğim kiloya inene kadar sürecek sebze ve protein ağırlıklı beslenmeye dayalı bir dönem. Ben baya böyle seyredicem sanırım, en iyi ihtimalle 12 haftacık yani 3 ay...

Benim gibi Dukan Diyetini yapanlar için bir tarifim var... Yemek konusunda belirli gıdalar arasında sınırsız yeme özgürlüğü sağlasa da değişik tatlar bulmak zor...

Yağsız yemek nasıl pişiricem derken actifry'ın tarif kitabı aklıma geldi ve altın bulmuş gibi oldum :)


Tas kebabı...

Actifry'a 1 yemek kaşığı zeytinyağı* koydum ve 2 dakika çalıştırdım. Ardından dilimlediğim 1 havucu, 4-5 arpacık soğanı, 2 diş sarımsağı ilave edip 10 dakika çalıştırdıktan sonra bir yanda 1 kaşık limon suyu ve kimyon, kekik ve kırmızı biber ile marine ettiğim yağları alınmış kuşbaşı doğranmış yarım kilo bonfileyi ilave ettim 10 dakika daha çalıştırıp, 1 bardak domates rendesi ve az biraz tuz* ilave ettikten sonra 5 dk daha çalıştırdım ve yemeğimiz hazır!

Hem pratik hem lezzetli daha ne olsun, afiyet olsun :)

*Diyet yağa ve tuza izin vermiyor desem yeri ama 3 kişilik bir yemekte 1 kaşık zeytinyağından payıma çok az düşeceğinden ben koydum.

12 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz, güzel ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

Anonymous dedi ki...

canım ben bu actifry ı cok merak ediyorum.... nasıl güzel pişiriyomu yemekleri ve en önemlisi elektriği çok çekiyomu? birde su basında cok lanse edilen patates kızartmasını gercekten lezzetli yapıyomu,yoksa kuru tatsız bişey mi oluyo...? benim merak ettiklerim bunlar....birazcık bunlar hakkında bilgi verirsen çoookk mutlu olcam...yazın için ellerine saglık cok faydalı bi yazı olmuş......sevgilerimle.

poh poh perisi... dedi ki...

Sevgili adsız ben çoook memnunum actifry'dan ama elektrik konusunda bir fikrim yok belkide dikkatimi çekecek kadar çok yakmadığından:) bir de patates kızartması bağımlısı biriyimdir çok memnunum yağda kızarmıştan çok da farklı değil ayırması zor bence...

Fuat Bey çok teşekkürler...

Duru Ecrinin Annesi dedi ki...

ben direk verdiğiniz kiloya takıldım.Maşalah diyerek başlamak istiyorum. Bir haftada 3kg süper bence. İstikrarlı tutmunuzun devamını dilerim ve darısı başıma.

poh poh perisi... dedi ki...

duru ecrinin annesi çok teşekkürler, ilk hafta atak evresi diye geçiyor bir seferlik 3 kilo veriliyor. sonrasında 1'er kilo gidecek umarım :)

annesi ve defnesi dedi ki...

Sevgili poh poh perisi;
Yemek gayet güzel görünüyor ama 6 ay önce doğum yapmış, doğum öncesi haline dönmek için 5, evlilik öncesi haline dönmek için 8 kilo fazlası olan biri olarak şu dukan diyeti daha çok dikkatimi çekti benim:) emzirme döneminde zararı olu mu ki bilginiz var mı?

a. gizem dedi ki...

ayyy bu actfry ın tariflerini ara ara paylaşırsan böyle 1-2 aya kalmaz evimize girdikten sonra ben de alacagım :)
ellerine sağlık pohpoh perisi
sevgiler :)

Anonymous dedi ki...

mrb
yazınızı okudum ve ne zamandır yapmak istediğim bu diyeti yapıyorsunuz ben de çok araştırdım ama sadece et ve tavk yiyemem sanki saebze ve meyvesiz bir hafta dayanamam gibi geliyor neler yediniz bu atak evresinde hiç kaçış yaptınız mı biraz bahsederseniz sevinirim
sema

Hande dedi ki...

Ellerine sağlık şekerim,verdiğin kilolar için de kocaman bir alkış..:))

crazywomenrosemary dedi ki...

Evet sadece yağı azaltıp,tuz ve şekeri kaldırdığında harika sonuçlar alınabiliyor 5 ayda 12 kilo vermeyi başardım bende böyle tas kebabları yiyerek..son postun görüntüsü harika..

poh poh perisi... dedi ki...

annesi ve defnesi senin için baktım da kitaba emzirme döneminde hiç bir rejimi tavsiye etmiyor şahsen bence de pek emzirme dönemine uygun görmemiştim:)

a.gizem süper kampanyalar yapıyorlar kaçırma bence süper icat:)

sema merhaba, atak evresinde bilinçli bir kaçamağım olmadı, ihtiyaçta duymadım ne yalan söliim. ama ben iş sebebi ile dışarda yemek durumundayım muhtemelen gelen yoğurt falan yağlıdır... kiloları giderken görünce hiç kaçamak yapmak gelmiyor içimden... ilk hafta kısaca özetlemek gerekirse kırmızı et, tavuk ve balık yedim. yağsız süt, yoğurt, peynir, jambon ve maydonoz yedim. mesela eti döner, tavuk şiş gibi düşün 1 hafta çabucak geçiyor bence değer :)

Handeciiiim çok sağol :)

crazywomenrosemary darısı başıma :)

Defne Kızın Anası dedi ki...

kilo vermenize çok sevindim:)) eminim az bir zaman sonra istediğiniz kiloya kavuşursunuz azmin elinden kim kurtulmuş:)

kebapta süper görünüyor gerçekten ellerinize sağlık.