15 Eylül 2010 Çarşamba

Orada bir çiftlik var uzakta...

Artık bizim mutfağın lezzetleri İpek Hanım'ın Çiftliği'nden...


Benim organik merakım siz de anlamışsınızdır belki Laloş'la başladı... Zaten sebze meyve ile pek aram olmadığından umursamıyordum varlığını yokluğunu. Lal benim gibi olmasın istedim sevsin tencere yemeğini, meyvesini yesin, zamanı geldiğinde sütünü içsin istedim. Ayaklanıp dillenince anladım ki sırf ona özel pişirmekle bitmiyor, elimizde bir tabak gördümü dibimizdebitiyor  "mama" diye... Madem öyle dedik ve bizim evde yemekler organik pişmeye başladı.

Marketlerdeki ürünlerden hiiiiç memnun kalmadım paylaşmıştım sizinle. Organikler malum diğerlerine göre daha pahalı birde çürük çarık mal konunca önüme ben sinirlenirim. Organik diye filizli patates yiyecek halimiz yok değil mi???

Neyse Pınar Hanım'ın methini duyunca denemek istedim. Sitesinde yazdıkları çok içten gelmişti bana tek sebebim bu oldu Aydın'dan İstanbul'a sipariş vermek için... Hemen mail attım tanışmak istedim, o da bana Pazar günleri ürün listesini göndermeye başladı. İlk siparişim çok lezzetliydi, çekirdekli salatalık görmeyeli, mis kokulu domates yemeyeli yıllar olmuş hele o kocaman kırmızı biberler... Suç ben de değilmiş, bize tezgahlarda sebze diye satılanların bunlarla alakası yok! Fiyatlarda gerçekten çok uygun, kargo firması ile de bir güzel anlaşmış Pınar Hanım, koskoca koli 8-9 liraya geliyor kapıya kadar, paketlemede sorun yok zaten olursa ödemeyin diyor kendisi çok da samimi sözlerinde....

Paylaşmak istedim sizinle bu güzel lezzeti, dahası kendi yerinde bir de ondan dinleyin bu güzel çiftliğin hikayesini...

4 yorum:

Bahar ve kızısı Yağmur dedi ki...

Geçenlerde bende gördüm bir blog'ta.
birde senden duyunca sanırım bende sipariş verebilirim :)

nehirineylemleri dedi ki...

Hmm duymuştum İpek hanımın çiftliğini. Dediğin gibi çocuklardan sonra insan önemsiyor bunu. Biz o kadar uzağa açılamadık henüz, Özgürlük Parkındaki organik pazarla idare ediyoruz şimdilik:)

Papillon dedi ki...

Bayıldım, tesekkürler paylaşımın için

poh poh perisi... dedi ki...

Bahar'cım birşeyler daha yazacağım hakkında ama gerçekten çok lezzetli :)

Nehirin eylemleri orası da güzeldir bu da bir alternatif olarak bulunsun aklında bence :)

Papillon ne demek :)