ama "Laloşumun canı çekti ben de yaptım" diyeceğim günler yakın sanki :)
Tatildeyken havalar bozunca, denize giremiyorum bari yemek yapayım dedim. Yeşilli kırmızılı dolma yaptım... Yerken bir yandan da İstanbul'a dönünce hangi diyetisyene gitsem acaba diye düşündüm durdum...
Malzemeler
1 kg. dolmalık biber +4 kırmızı dolmalık biber,
2 tane soyulmuş domates,
2 su bardağı pirinç, (küçük su bardağı ama )
8 orta boy kuru soğan,
bol fıstık
çooooook nane,
yarım demet maydanoz,
yarım limon suyu,
1 kesme şeker,
1 çay bardağı kaynamış su,
yarım su bardağı zeytinyağı,
kara biber,
tuz
Hazırlanışı
Soğan ve fıstığı, fıstıklar pembeleşene kadar yağda kavurun.
Pirinci yıkayıp ayıklayıp, tencereye ekleyin.
Pirinçler tane tane olunca maydanoz hariç diğer tüm malzemeleri ekleyin.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Doğranmış maydanozu ekleyip soğutun.
Hazırladığınız içi dolmaların üzerinde bir parmak boşluk kalacak biçimde doldurun.
Dolmalık biberlerin kapakları ile kapatın...
Sonra da afiyetle yiyin :)
7 yorum:
ellerine sağlık canım. laloşta pek iştahlı maşallah nasılda kavramış biberi:))
Resimleri görünce benimde canım çekti valla süper görünoyorlar elinize sağlık
oy oy oy, nefis
Afiyet olsun kuzuya..
çok teşekkürler arkadaşlar sevgiler :)
ellerinşize sağlık :)) ben o minnoşu yerim yahu
Kendiside bi biber dolması haberi yok.Hemde daha dadlusundan.
Yorum Gönder