26 Haziran 2010 Cumartesi

Tatil yazamıyorsam...

Fotoğraf makinem yok diye o kadar üzülmüşüm ki tatilim de kalmadı :)

Biz de yağmurlardan nasibimizi alıp eve kapandık, Laloşa her ihtimale karşı aldığım uzun kollu tulumlarını yıkayıp yıkayıp giydiriyoruz :)

Neyse her işte hayır var di mi babam "ne güzel sen kızınla biz kızımızla bol bol vakit geçirdik" diyor :)

Salı sabahı direk işe döneceğim buradan, Lal'den ilk defa ayrı kalarak hem de... O 3 günlüğüne anneannesi ve dedesiyle burada kalacak, çok özleyeceğim hele ki kucak kucağa geçen bu bir haftadan sonra daha da zor olacak ama o burada kediyle, dedesiyle, anneannesiyle, salıncağı, havuzuyla öylesine mutlu ki eve hapsedesim gelmiyor, cuma gene geleceğiz ne de olsa... Hem deneme olur bize de, isterse devam eder kalmaya istemezse eve döneriz birlikte...
3 güncük dayanırız di mi???

Madem tatile dair anlatacak bir şey yok 7. ay kontrolümüzden bahsedeyim...


Ben rejime başlamadım bu Laloşun sabah kahvaltısı, saat 11:00'de alıyor kendileri :) Doktor neler vereceğimi yazarken ben şapşal, bana veriyor sandım bunları :))) Benim Laloşum yer mi 1 dilim ekmek, kibrit kutusu kadar peynir, 1 kaşık üzüm pekmezi( tabi ki organiğinden),  zeytinyağı ve 30 cc anne sütü (bulursa tabi)  yaw yemiyor tabi ki :) Hele ilk başta ağzına sürmedi, sonra gün gün önce biraz peynir, sonra ki gün pekmez, sonra tatlı ayrı peynir ayrı derken  şimdi şimdi yarım porsiyon devam ediyoruz... Hepsini bulamaç yapıp vermiyoruz bir lokma ekmeği önce süt ve zeytinyağına batırıyoruz ardından peynirden azcık, sonra başka bir lokma ekmek o da pekmez ile tatlıyla tuzluyu karıştırmak yok.

Saat 19:30 da ise pirinç unlu muhallebi eklendi menüye... 100 cc suda 1,5 tatlı kaşığı pirinç ununu pişiriyoruz indirince 3 ölçek mama ilave edip yediriyoruz...

Çorbasından da eti çıkartmıyor 3 kez rondodan geçirip o şekilde yediriyoruz...

Ben yavaş yavaş yediklerimden tattırmaya başladım, tabi tuz ve yağ oranı el verdiğince... Eğer tuzlu ya da şekerli bir şeyse vermiyorum... Doktorumuz patlıcan, bakla ve mantar haricindekileri yedirebilirsin dedi ben sormayı unuttum ama kırmızılı gıdalar da verilmez diye biliyorum bir ara o konuyu teyit edeceğim, kızımın karpuz gibi bir güzellikten eksik kalmasını istemem sanırım :)

Onun haricinde kilo, boy ve kafa ölçüleri iyi gidiyor çok şükür. Emekleme konusunda tık yok, "heceleme var mı?" diye sordu doktor, ı ıh o da yok herhalde bu aralar onlar başlayacak... Emekleme konusunda umudum yok o koca popo pek kalkmıyor havaya, geri geri gidiyor azcıcık; kimin kızı :)))) "Masaya vurmaya, birşeyleri yere atmaya başladı mı?" diye sordu ki bunlar  tamam,  ev darma duman her şey bir yerlerden çıkıyor sağ olsun :) Bir de desteksiz oturmaya başladık çok önemli değil mi :)

Bu ayın oyuncağı vurdukça ses çıkaran bir şey ama piyano gibi tek parmak hareketi gerektiren bir şey olmayacak dedi... Ne çok aradım sonunda mothercare de early lerning center da buldum, üstünde çeşit çeşit hayvanlar var rastgele her vurduğunda hayvan sesleri çıkıyor ya da şarkı çalıyor çok keyifli bir oyuncak gerçekten, aynı zamanda yap boz ama tabi Laloş için hiç bir anlam ifade etmiyor o kısmı :) Fotoğrafı isterseniz sonra eklerim malum şartlar el vermiyor :)

7. ayın raporu budur, biz şimdi Laloşla salıncaklara gidiyor size de gülücükler gönderiyoruz ;)



25 yorum:

Aslı dedi ki...

Küçük çocuklardan da çocuk sahibi fikrinden de bugünlerde uzak olduğumuzdan mıdır bilmiyorum ama bu her ay bir oyuncak ya da değişerek yediği yemekler falan çok değişik geliyor:) Hani alta Laloşun resmini koymasan korkup temelli vazgeçeceğim ama şu fotoğrafa baktıktan sonra da annelik hormonlarım zıplıyor!

hersheyler dedi ki...

nesli, lal her geçen gün sana daha çok benziyor :) babayada benziyorda senin gibi hoş bir hatun olucak maşallah
koca kız oldu kahvaltıda yapıyor artık sıra geldi size kahvaltı hazırlamasına :)

zeynep dedi ki...

oyyyhh pompiliğim benim çok tatlı=) maşallah..

defne dedi ki...

tatlım ne güzel gülmüş, maşallah :)

Hande dedi ki...

Kutlu olsun yeni ayınız
Emekleme konusunu dert etme Beril 10. ayın son günlerinde emekledi..

Defne Kızın Anası dedi ki...

yavrum benim 41 kere maşallah. kahvaltı menünüz hayırlı olsun bizde defne ela'ya başladık bu ay. bulamaç halinde veriyorum.Defnede ilk geri geri başlamıştı ama şimdi sürünerek ileri gidiyor miniğim.

kızımla kocaman öptük laloş kızınızı

Ege'nin Annesi; dedi ki...

maşallah Laloşuma,ne kadar hızlı büyüyorlar di mi:)emekleme konusunda Lal yine geri hamleler yapıyormuş baksana Ege hiç emeklemedi,hala da beceremiyor:) o kadar emekleme dizliğimiz bile hazırdı:)ühühhüü:)

Tuğba dedi ki...

oy oy Maşallah cnaım ya 3 gün ayrılmak zor olsa geek ama onların için herşeyi yapıyoruz:))

sine'mden dedi ki...

özlemişim Laloş'u :))

Deniz dedi ki...

ne güzel fotoğraf:))

Yemek savaşlarına hoş geldin:)))

Anonymous dedi ki...

araba koltuğu olarak hangisini kullandınız merak ettim. ben de yeni bebek bekliyorum da..buradan verirseniz cevabı kontrol edebilirim.

raside dedi ki...

merhabalar.. maşallah kocaman oldu kuzucuk :))) oğlum da ek gıdalara geçti ama zorlandık biraz zamanla alışırız umarım .. karpuz konusunu doktoruma sormuştum çok su içerdiği için çok idrar yapmaya ve buna bağlı vucütta su kaybına neden olduğunu söyledi az miktarda yedirebilirsin ama dedi. siz yine de doktorunuza danışın isterseniz fikir olsun diye yazayım dedim sevgiler

poh poh perisi... dedi ki...

Aslııı çok eğlenceli çooook şiddetle tavsiye ediyorum baksana :)

İncicim çok çok tatlısın şımardım valla çok teşekkürler :) Ev işerine doğuştan alıştırmayı planlıyorum, sanki yemek içmek gibi bir şey sansın ki ben de rahat edeyim :))) bana çekerse yandım çünkü :)

Zeynep çok özledim çoook

Defne çok teşekkürler :)

Hande normal yani diyorsun ay süper :)

Defne kızın anası babanesi de bulamaç verdi yemeyince öyle öyle alıştı tatlarına şimdi yiyor azcıcık azcıcık :)

Egenin anneciği :)))) emeklemiycem diye dönmeyi öğrendi benim koca popolu ama ben de birden ayaklanmasını bekliyorum niyeyse yakınmış gibi sanki

Tuğba çok çok çoook zor geldi :(

Sinemcim ben de :)

Deniz ağzını kapatmayı öğrendi şaka gibi ama ben de fena değilim ne numaralarım var :)))

Adsız merhaba, ben Lal hala küçük olduğundan ana kucağı şeklindeki koltuklardan kullanıyorum stork markası ama tavsiye edemem sanırım :( Ben de şu yaz geçsin işe yarar bir şey bakacağım :)

Raşide aa o zaman azcıcık tattırayım ve ilk fırsatta sorayım doktoruma :)

Sevgiler

Anonymous dedi ki...

ekmegi hangi marka kullanyorsunuz? kepek ekmek kullanmak dogru olur mu ben tam bugday kullaniyorum ama sizin bu konuda titiz oldugunuzu bildigim icin danismak istedim.gunde kac ml sut icmesi gerekiyormus bu ayda bebeklerin bir bilginiz var mi acaba?tesekkur ederim

hande

poh poh perisi... dedi ki...

Hande merhaba, çok teşekkür ederim :) Biz de tam buğday ekmeği kullanıyoruz doktoru onu tavsiye etti. Bebeklerde kepekli ürünler tavsiye edilmiyor benimde bildiğim kadarıyla, yanılmıyorsam eğer demir eksikliğine sebebiyet veriyordu. Bizim süt olayımız bu ay itibarı ile tamamen bitti ama her öğünde 150 cc mama içiyor Lal belki bir fikir verir... Kendine ve bebeğine iyi bak... Sevgiler

Anonymous dedi ki...

kusura bakmayın lutfen kac ogun sut verıyorsunuz ya da mama? ben kizim az iciyor diye cok endiseleniyorum :((

hande

poh poh perisi... dedi ki...

Hande ne demek rica ederim. Ben sana bizim günlük yemeği sayayım.

Sabah 6-7 gibi 150 cc mama
9'da kahvaltısı bunu tam yemediğinden yaklaşık 100 cc lik bir mama
11'de meyva
12'de çorba
14-15 gibi 150 cc mama
16-17 gibi 1 çay bardağı yoğurt
19:30 da pirinç unlu mama
sonra uyku durumuna göre eğer uyumazsa 9 a 10 a kadar gene bir mama veriyoruz.

Tabi eğer açlık sinyali alırsam bene gene arada veriyorum :)

umarım bir fikir vermiştir, sevgiler

Anonymous dedi ki...

cok tesekkur ederım cok sagolun.zaman ayiripda yazdigin icin cok faydali oldu :))sevgiler

hande

poh poh perisi... dedi ki...

Hande çok sevindim :) Sevgiler...

Anonymous dedi ki...

tekrar rahatsiz ediyorum ama pimpirik anne olarak sizede sorayim dedim eti cici bebe kullaniyor musunuz?? bazi dr.lar onermiyor sizin bir bilginiz var mi acaba..

hande

poh poh perisi... dedi ki...

Handene demek olur mu öyle şey, ben açıkçası hazır (mama harici) hiç bir şey kullanmıyorum, herşeyi kendim yapıyorum yoğurdumu bile mayalıyorum. Doktorumuz da hep bu yönde yönlendirdi, bizim menümüze vermedi cici bebe şimdilik ama vereceğini sanmıyorum sanki...

eda dedi ki...

geçmiş yazılarınızı okurken dikkatimi çekti.ekmek için hangi markayı kullanıyorsuz.unonun tam buğdayı mı? tşk ederim

nesli dedi ki...

Evet Eda Uno tam buğday ekmeği...
Afiyet olsun :)

eda dedi ki...

bende kararsız kaldım alıp almamakta siz alıyorsanız güvenerek alırım artık :)

nesli dedi ki...

valla benim elimde olsa kendim yaparım, bir tek o içime siner ama mecburen unoyla devam :)