2 Haziran 2010 Çarşamba

Enginar bitmeden...


İlk defa enginar pişirdim...
İşten gelince Nutricook'ta her şey dahil 20 dakikada hemde...

1 soğan  yemeklik doğranır ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur, 2 orta boy patates, 1 havuç küp küp doğranıp kavrulmaya devam edilir. Ardından  bir kase bezelye, tuz ve 1 yemek kaşığı limonla yaklaşık 250 gr su ile birlikte enginar parçaları konur. Nutricook 6 dakikaya ayarlanır gerisi ona bırakılır :) Pişme işlemi tamamlanınca enginarların içine, sebzeler yerleştirilir, dere otuyla da süslenir...

Afiyet bal şeker olsun :)

Enginar limonlu suyu ile birlikte derin dondurucuda saklanabiliyor, bu hafta Laloşum da yemeye başladı biliyor musunuz :)

8 yorum:

a. gizem dedi ki...

muhteşemsinnnnnn
eline sağlıkkkk :)

esin alıcam kesinnn,
tefalcim bir güzellik yapıp biraz indirim yapsa bu yazının yorumcularına :)

Hande dedi ki...

Ellerine sağlık canım..Süper görünüyor..

Glam's World dedi ki...

bayılırımmmmmm, bayılırımmm mmmm olsa da yesekk :)) Gecenin 1'i olmuş, Lal'i görmek için açılan blogda enginarla karşılaşan glam, soluğu mutfakta alır ve sonuçta aldığı kiloların sorumlusu olarak Lal annesini suçlar:)))

Tuğba dedi ki...

Oh yarasın minik prensese ellerine sağlık.MMevsimi olunca sebzeler harika oluyor.

sine'mden dedi ki...

ben enginar hiç sevmem,bir kere de pişrdim ama ıı ıhhh olmadı.Laloş bile yiyiyor tühh bana :)

poh poh perisi... dedi ki...

gizemcim yapsın valla katılıyorum :)

Hande çok teşekkürler :)

Glamscım çok alemsin sen çok sağol :) ayrıca taş gibisin maşallahın var 1 kaçamak bozmaz seni :)

Tuğba çok teşekkür ederim

Sinemcimmm enginar sevilmez mi olmadı bak şimdi :)

simon dedi ki...

bende yapmak istiyordum bir türlü kısmet olmadı ama senden tarifi aldım artık yapıcam bakalım nasıl olucak

poh poh perisi... dedi ki...

Simon şimdiden afiyet olsun :)