9 Mayıs 2010 Pazar

Hangi bebek bezini kullanıyorsunuz?

Çok merak etmiştim ama artık rahatım...
Sonuçlar şöyle...
70 anne oy kullanmış ÇOK TEŞEKKÜRLER :)
%71 i Prima
%17 si Huggies
%6 sı Molfix
%2 si ise Yıkanabilir bebek bezi kullanıyorlar...

Prima açık ara önde... Gerçekten de bebek bezi kullanmazken bile tercihim Primaydı, imajı çok kuvvetli bir marka. Laloşum doğduğundan beri de Prima kullandım. En büyük sıkıntım taşma sorunuydu, çokça üst baş değiştirdiğimi bilirim gecenin bir yarısında, bir de parfümü beni çok rahatsız ediyordu ama değiştirmeyi hiç düşünmemiştim. Sonra farkettim ki altı kuru, kızım mutlu değil... Benim de aklıma gelen ikinci isim Huggies oldu, taşma problemine bel kısmındaki lastik çok güzel bir çözüm olmuş, bir de kokusuz ama çok kocaman bir bez ve hala kuruluk yoktu... Sevgili baba üzerinde yazanları çok ikna edici bulduğundan şimdi Molfixi deniyoruz Prima'nın kokusuzu bence hiç bir fark yok... İlk kullandığım güne bir pişik kızarıklığı denk geldi ama bezden olduğundan emin değilim sonra geçti zaten. Anketle çok uyumlu gitmiş benim bebek bezi maceram değil mi? Gönlüm isterdi ki yıkanabilir bezler kullanayım ama ne yazık ki çok zor hele ki kendim bakmıyorken kızıma... Daha fazla deneme yapmayacağım sanırım, reklamlarda bahsedilen kuruluk hiç inandırıcı değil ne yazık ki; üç markadan biri ile devam edeceğim...

Sizlerden gelen mail ve yorumları da bu postta toplama istedim... Benim gibi bebek bezi arayışında olan anne ve anne adaylarına fikir versin diye...

Ankete katıldığınız ve fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkürler...

Güzel Ege'nin güzel annesi mail atmıştı...



Ege yenidoğan iken ilk prima ile başladık. ve çok ciddi bir pişik problemi oldu. Sadece emdiği için pişiğin nedeninin yediklerimden olabileceği düşüncesi hakimdi.Sonrasında doktorumuz her bezin her tene uyum göstermeyeceği ve bazı cilt tiplerinin bez değişikliğini kaldırmayacağını açıklamasıyla, pişiğe gerekli müdahaleyi yapıp bez değişitrdik. Evy Baby kabusu ile tanıştık. geçmeye yüz tutan pşik daha beter oldu. sonrasında koca paket bezin içinden sadece 3 tane kullanıp attık. ardından molfiks ile huzura erdik o dönemde.Fakat Ege biraz tombiş olduğundan yaşını doldurdurmaya yakın geceleri sızdırma yapmaya başladı. ve o dönemde zaten 2 bezi pişik yüzünden elemiş olan ben tam pişik sorununu molfiksle çözmüşken gerçekten değiştireceğim bezin de pişik yapabileceğinden korktum. korka korka huggies denedim. Şükür ki ne pişik yaptı ne de sızdırma molfiksten farkı arka bel lastiği çok güzel kavrıyor. Keşke en başında prima yerine huggies ile başlasaydım cümlesini kurmadım mı kurdum:)
ama şu da bir gerçek ki bez olayı memnuniyeti tamamen çocuktan çocuğa değişiyor. Bir bebeğin cildi herhangi bir beze uyum gösterirken diğeri göstermeyebiliyor.biz son noktayı huggies ile koyduk:))

Ve yorumlarınız




Blogger ecece dedi ki...




merhaba,yeni blogcuyum: )
kızınız çok şeker.benim kızımda 7aylık oldu ece...doğduğu günden beri prima .krem de çok nadir sürüyorum(sebamed)ona rağmen hiçbir sorun yaşamadık...



Blogger annesinin kuzusu dedi ki...




kesinlikle hiç düşünmeden prima derim.



Blogger Bahar ve kızısı Yağmur dedi ki...




bizde çok sorun yaşamıştık. Yağmurun popişine bir huggies iyi gelmişti :)



Blogger Tibet'in annesi dedi ki...




ilk başlarda prima kullanıyordum, çok memnundum. sonra nedense pişik yapmaya başladı ve ebat olarak yetmemeye başladı. huggiesi denedim ama çok kaba buldum ve molfixle mutlu oldum :) tavsiye ederim :)))






Adsız ÖZLEM Ş. dedi ki...





Ben prima kullanıyorum ilk günden..hastaneden numune canbebe vermişlerdi ama hiç beğenmedim..primadan bir şikayetim yok şimdilik..



Blogger Shopping Mage dedi ki...




Sevgili Lal_Annesi;-)

TR de bu aralar ne kullaniliyor bilmiyorum ama ABD de bamboo ve ozellikle "cotton diaper" yikanabilir pamuk bezler cok revacta. Cevresel faktorler ve bebek uzerindeki etkileri ve butceyi goz onune alinca kesinlikle cloth diaper diyorum ben...

6 yorum:

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Bende Tuğra doğduğunda prima ile başlamaıştım ama kusma problemi olunca mideye baskı yapmaması için doktorumuz Huggies önermişti.Bel bantları bu durumda çok işe yarıyor.Kokusunu kaldıramadığım Prima dan ise bu sayede kurtulmuş oldum :) İki paket Prima kullanımından sonra o gün bugündür Huggies kullanıyoruz ve çok da memnunuz.Şiddetle tavsiye ederim.

Demir's luv dedi ki...

38 günlük Demir Ares'in annesi olarak Huggies'i tek geçiyorum.
Prima rezalet bir bez.
Bir kere kakayı olduğu gibi dış yüzeye çıkarıp iğrenç bir görüntü oluşturuyor.
Belden kaka ve çiş sürekli geçiyor.
Her gece oğlumun aynı yanı ıslak kalkıyor bu olmasın diye bir saatte bir bez değiştiriyorum.
Molfix biz de pişik yaptı.

Birde ben pişik olmasın diye pişik kremi yerine vazelin kullanıyorum doktoruma danıştım bu konuyu o da destek verdi. Kalın bir tabaka halinde sürüyorum ve bu kaka ya da çişin tenine temasını önlüyor.

Bunun yanında gece uykusu açılmasın,üşümesin diye hariç ben her alt değişiminde poposunu silmek yerine lavaboda sıcak su ile yıkıyorum. Bu da pişiği önemli ölçüde engelliyor diye düşünüyorum.

Sümeyye İnan dedi ki...

ben de ilk olarak huggies kullanmaya başlamıştım çok kaliteli ve güzel gelmişti bana ama molfiksin ince yapısını görünce hemen değiştirdik bezimizi şimdi kuşum daha rahat ediyor...biraz reklam gibi oldu ama :) bu arada geçmiş anneler gününüz kutlu olsun...sevgilerimle :)

Hayal Arkadaşlarım dedi ki...

Ben de her marka bebek bezini kullanmıştım :) Favorim Huggies. Bel kısmının lastikli olması taşmaları önlüyor. Çocuk için de rahatlık.

Esin (Huysuzbalık) dedi ki...

Ben bir kaç kişiden de Evy Baby duydum. Kızkardeşime de önerdim onlar da bebişlerinde denediler ve çok memnun kaldılar... Bir de onu dene derim...
Sevgiler...

poh poh perisi... dedi ki...

Emine Huggies benim de en sıcak baktığım bez açıkçası çok sağol paylaştığın için...

Demir's luv çok sağol, vazelini hiç duymamıştım iyi oldu paylaştığın, bu arada ben de hep yıkıyorum popişi :)

Sümeyye sana mutlu anneler günü dilerim ki zaten öyle geçmiş :)))

Hayal arkadaşlarım Huggies ankette ikinci çıksa da gönüllerde birinci sanırım :)

Esin hiç aklımda yoktu evy baby, onu da koyayım sıraya hazır deneme turları atarken di mi ama :) çok teşekkürler