27 Mayıs 2010 Perşembe

Ekmek yaptım :)

Evde ekmek yapma işini çok sevdim...

İlk denemem Sinangil'in süper hediye paketi ile gelen un ile olmuştu hatırlarsanız. Evde ekmek yapma makinesi olmadan da ekmek yapılacağını, hem de çok çok kolay olduğunu keşfedince sevgili kocişko eve stok yaptı bu unlardan, biraz ekmek sever de kendisi:)

Bu sefer kepekli un ile yaptım ekmeği, üstündeki tarife uydum ama içine zeytinyağı, yeşil kokteyler zeytin dilimleri ve azcıcık salça ilave ettim. Pek lezzetli oldu dememe gerek var mı :)

Afiyet olsun...

Bu arada www.acikinovasyon.com çalışmasından haberiniz var mı?


Sinangil ekibinin paylaştığı mail ile haberdar oldum ben de işte detayı...


"Gıda alanında yaptığı atılımlar ile kurulduğu günden bu yana yenilikçi çalışmaları ile dikkat çeken Sinangil, projeleri arasına bir yenisini daha eklemek için çalışmalarına devam etmektedir. Bu çalışmaların ışığında, son zamanlarda adını sıkça duymaya başladığımız “inovasyon” (yenilikçilik, yenileşim) kavramını daha farklı alanlara taşımak amacıyla siz dostlarımızın fikirlerine başvurmak istiyoruz. Bu bağlamda www.acikinovasyon.com internet sitesi aracılığıyla inovatif fikirler arayan Sinangil, ödüllü olan bu yarışma sonucunda bu yenilikçi fikirleri hayata geçirmek için çalışmalarına başlayacaktır. Amacımız, Sinangil kalitesini siz dostlarımıza daha etkin bir şekilde ulaştırmak ve henüz Sinangil ile tanışmayan müstakbel dostlarımız ile tanışmaktır."

7 yorum:

sine'mden dedi ki...

10 parmağında 10 marifet demiş miydim ???
ekmek değil,aşmış bu canım.böyle kocaman, leziz, iştah açıcı bir aperatif olmuş :) seviyorum yenilikçiliğini...

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Ellerine sağlık :)
Makine kullanıyorum ben ekmeklerim için..
Bu arada ben bu mixleri hep makinada olur diye düşünmüştüm demek böyle de olabiliyormuş, illa makineye gerek yok yani, ne güzel :)

Aslı dedi ki...

Sinangil'in unları bana paket olarak gelmemişti ama markette indirime girdiğinde 2 çeşidini alıp denedim. 7 tahıllı unu bence çok lezzetliydi,hatta sürekli kullandığım Söke'ninkinden bile daha çok beğendim. Ama kepekli ununu bir türlü sevemedim, ancak içine mahlep katarak yiyebiliyoruz sade olarak yiyemedik... Bu arada mahlep ekmeğe katılır mı bilmiyorum ama ben azıcık katıyorum, çok güzel oluyor:)

HaNdE... dedi ki...

sen yaptın ben yedim, bayıldım!! :)

poh poh perisi... dedi ki...

sinemcim çok tatlısın ya , çok kolay ve lezzetli :)))

Eminecim oluyor oluyor ama makine çok çok daha pratiktir tek avantajı o olsa gerek :)

Aslıcım tahıllı başlı başına bir lezzet, ben kepekliyi direk böyle denedim sadesini bilemedim :) mahlep sen koyduysan kesin olmuştur :)))

Haminnoşummm gene yapiim mi ister misin :) uscuk ver bana :)))

a. gizem dedi ki...

süpersinnn ben de ceyizime almak istiyorum ekmek yapma makinası ama babam da diyor ekmek yapmak için o mainaya ihtiyaç yok diye :)

poh poh perisi... dedi ki...

e babalar hep haklı çıkıyor değil mi :)