31 Mart 2010 Çarşamba

Tefal ile yemek yaptım...

Hafta sonunda Tefal'in besleyici ve sağlıklı yemek şenliği için Tefal Mutfak Sanatları Akademisi'ndeydim....

4 gün sonra taşınacak olmamı hiiiç dert etmeden, Laloşumu anneciğimin güvenli kollarına bırakarak ve aylardır ilk defa tek başıma bir şeyler yapmanın şaşkınlığıyla oradaydım...


Önümde aylardır merak ettiğim ama sadece patates kızartmak için almaya değer mi koca şeyi dediğim Actifry, diğer yanımda mağazalarda yeni yeni gözüme çarpan Nutricook; kuruldum mini mutfağıma... Nasıl da hevesliyim yemek yapacağım diye hem de bir şefle birlikte, hep isterdim de yemek derslerine katılmayı o gün bugünmüş... Malum kociş rejimde, ben emziriyorum bizim evin gündeminde "sağlıklı" ama bizce lezzetsiz yemekler, bakalım ne öğreneceğim heyecanı içimde... Dört bir yanım yemek blogu sahibi hamarat hatunlarla dolu, birbirlerini de tanıyorlar üstelik, bilmem kaçıncı aktiviteleri bense yemek yapmayı çok seven bir anneyim aralarında çıtır olanından tabi, aklımda Lal benden başka 4,5 aylık bebişini bırakıp koşa koşa yemek yapmaya giden başka anne var mıdır diye düşünmedim de değil :)

Saat 16:30

Blogcular tamam, Tefal ekibi hazır haydi başlayalım!!!



İlk süpriz, yemek malzemesi sandığım havucun, brokolinin aslında pişmiş olduğunu öğrenmemdi. İşte o an çok korktum daha çiğ ile pişmişi ayıramıyordum birbirinden :)))) Neyse ki yalnız değilmişim ultra süper Nutricook'un marifetlerinden biriymiş bu :)


Dünyada ilk ve tek 4 özel pişirme programına sahip olan Nutricook hem basınçla hem de buharla pişirme aşamaları ile hem sağlıklı, hem lezzetli, hem de çok çok pratik bir şekilde yemek yapmayı garantiliyor... Tam çeyizlik bir parça Nutricook, yeni yemek yapmayı öğrenenler için hayatı gerçekten çok kolaylaştırıyor siz malzemeleri hazırlıyorsunuz o üzerindeki saat ile dakika dakika neler yapmanız gerektiği konusunda sizi yönlendiriyor sesli ve de görsel olarak hem de... Bizim gibi zoraki rejimdeyseniz ve çocuğunuza sağlıklı yemekler yapmak istiyorsanız da mutfağınızda yer açmalısınız... Çünkü sağlıklı yemekler için iyi malzeme seçimi kadar onları doğru pişirmekte önemli!



Sırada Actifry, nasıl da haksızlık etmişim ona... Bir kere bir kaşık yağda kızaran patatesin pek bir şeye benzeyeceğini sanmıyordum ben, yanılmışım!!! Ayrıca patatesten başka bir olayı yok sanıyordum saçmalamışım :) Bir kaşık yağ ile harikalar yaratıyor bu alet ve artık bir kaşık yağ ile 1,5 kilo patates kızartabiliyor, alkışlanası... Actifry ile patates kızartmanın yanısıra et, tavuk, sebze pişirmek hatta tatlı yapmak bile mümkün hem de tam tetimatıyla :) Cumartesi gününden beri benim olmalı diye sayıklıyorum, kendimi geçtim Actifry ile Laloşuma gönül rahatlığı ile kızartma yedirebilirim, bahanem budur :)

Peki neler mi yaptım bu iki Tefal harikası ile...


Nutricook ile safran soslu dil balığı ve yanında Actifry ile sebze kızartması...


Nutricook ile porçini mantarlı rizotto ve yanında Actifry ile pirzola...


Actyfry ile elma tatlısı...

Benim artık Nutricook'um var, yanında da onunla yapabileceklerimden bir kısmından oluşan kalın bir yemek kitabı hediyesi ile hem de... Kendime çok güveniyorum ve onunla harikalar yaratmak için gerçekten bir çocuk kadar hevesliyim :)

Benim kocişkom mutfakta iki şeye takıntılıdır ekmek tahtası ve bıçak... Bu yemekleri yaparken Tefal markalı bıçakları kullandık ve ben gerçekten onlara da bayıldım en kısa zamanda hediye etmek istiyorum cırt cırt kesiyor daha ne olsun :)


Bu arada Tefal'in bu sağlıklı ve lezzetli ailesi büyüyor... Vitacuisine'e mutfaklarda yer açmamıza az kaldı. Aynı anda buharda sebze, balık ve tatlı pişirmek mümkün olacak...

Sanırım en uzun yazımı yazdım Tefal ekibine bu güzel organizasyona yemek yapmayı çok seven bir anneyi yani beni davet ettikleri, güzel hediyeleri ve hayatımızı kolaylaştırdıkları için çok teşekkür ederim...

Tefal, ne varsa sen de var :)

16 yorum:

bitter dedi ki...

TEFAL in her alanda ilklere imza attığı tartışılmaz. özellikle mutfak malzemeleri konusunda benim de hevesim çok.. Çeyizime tefal ürünleriyle dolduracağım kesin ve açıklamaların sayesinde garantilemiş oldum aklımdaki soru işaretlerini kesinlikle en kısa zamanda çeyizimde yerlerini alacak bu parçalar. ALır almaz ben de paylaşacağım:) teşekkür ederimm:.

Hilalland dedi ki...

Gerçekten keyifli bir gündü. tanışmak da ayrı bir keyif di. tekrar görüşmek ümidiyle sevgiler

ŞÜKRAN dedi ki...

sevgili arkadaşım, Bebişini bırakıpta etkinliğe katılmana sevindim AArtık o kocaman bir bebek olmuş,uslu sulu anneciğini beklemiştir.. etkinlik çok hoş geçmiş belli ki. Ortaya ne kadar güzel sağlıklı lezzetler çıkıyor böyle..Hem tanıtım yapılıyor hem bloglar arası paylaşım ve dostluklar pekiştiriliyor.Sevgiler bebişi öpüyorum...

meltem dedi ki...

tam anlmaıyla tefal reklamı gibi olmuş açıkcası ama yazan bizden biri, bi anne, bi blogcu olunca çok etkilendim, inandım, güvendim.. şimdi hemen bahsettiğin iki ürünü takibe alıyorum benim de olsun istiyoruuuuuuuuuummmm:))
güle güle kullan!

poh poh perisi dedi ki...

Bittercim ben mutfak çeyizim komple tefal'di çok çok memnunum, bence sen de memnun kalacaksındır...

Hilalland ben de çok memnun oldum bir diğer güzelliği de bu oldu gerçekten :)

Şükran çok teşekkürler :) Benim ilk katılımımdı böyle bir aktiviteye gerçekten çok çok memnun kaldım...

meltem çok teşekkür ederim güvenin için umarım sen de en az benim kadar memnun kalırsın :) bu aralar ek gıdaya çok yaklaşmışken, bir de eşimin sağlık sorunları nedeniyle sağlıklı yemekler üzerinde çalışırken süper bir keşif oldu benim için, hatta ne alakaysa içim kıpır kıpır o derece mutlu oldum :))) ben zaten sadık bir tefal müşteriyisimdir bunlar da tuz biber oldu :) actifry aşeriyorum eğer kızartma seviyorsan bir tatmalısın...

Sevgiyle...

Bahar ve kızısı Yağmur dedi ki...

valla Tefal derim gözüm kapalı alırım o derece güvenirim :)
Şu 1 kaşık yağla kızartma olayı soru işaretiydi aklımda
sende okey dediysen bende en kısa zamanda alırım artık.. ee yaz geliyor kızartma mevsimi ama dimi

Lale Zeynep dedi ki...

çok iştah açıcı görünüyorlar, bu actifry benim de aklımı çeliyor çok ...

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

ilk aldığım ürünlerden biriydi tefak düdüklü..

gider gelir hayranlıkla bakardım.utanmasam üzerine dantel koyacaktım evin en baş köşesine koyup :)

allah bilir ben gitsem böyle bir etkinliğe ne yaparım onları görünce :)

sağlıklı huzurlu günlerde kullan canım

Ege'nin Annesi; dedi ki...

hemen başaldım dediğin ürünleri ele geçirme araştırmalarına:))))bu arada bizim bey de bıçak en zayıf noktasıdır. onada bakmalı:)))

poh poh perisi dedi ki...

Bahar'cım çok sağol :) Sadece kızartma ile beslenebilirim :)

Lale çok fena çok :)

Elçincim aynen ben de öyleyim küçücük şeylerden mutlu oluyorum :) aferin bize!!!

Ege'nin annesi bıçaklar çok ilginçti ya hem hafif hem keskin bizim evdekiler bıçak değilmiş dedim kendi kendime :))))

gulbahcesi dedi ki...

ne güzel bir gün olmuş, ürünleri deneme fırsatınız olmuş :) ellerine sağlık hepsi nefis görünüyor :) ben de uzun zamandır actifry almak istiyorum,kullannan biri olarak önerirsiniz sanırım ? :)

poh poh perisi dedi ki...

gülbahçesi şöyle diyeyim ben almak için sabırsızlanıyorum :)

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

tatlım senle tanışmış olduğuma inan çok sevindim harika bir gündü
tekrar görüşebilmek dilegiyle
sevgiyle kal

poh poh perisi dedi ki...

İnşallah Sevil'cim ben de çok mutlu oldum :)

FAZİLET ŞEKER dedi ki...

merhaba.reklamlarda görüp çok beğenmiştim.böyle birinci ağızdan hem de birebir kullanandan dinlemesi daha etkili oldu:)

birde bu organizasyona gitmek için ne yapmak gerekiyor?:)

kolay gelsin.yeni tarifleri bekliyorum heyecanla:)
bebişini çok öpüyorum.

poh poh perisi... dedi ki...

Fazilet çok teşekkür ederim :) Tefal davet etmişti bu organizasyon için ben de kabul ettim :)