9 Mart 2010 Salı

Lal'in Lunaparkı...


Artık kızımın bir lunaparkı var hem de salonumuzun tam orta yerine kurulmuş, içinde kıkır kıkır kıkırdadığı, şaşkın şaşkın bakınıp, hevesle parmaklarını şapırdattığı bir mekan...

Didoşum baby showerımızda hediye etmişti bu oyun halısını, o gün ne kadar da uzak gelmişti içinde oynayacağı günler, aylar vardı daha!!!

O aylar geçti gitti, şimdi sanki dün gibi; her gün büyüyor, her gün için ayrı bir süprizi var... Gün gün neler yapacak kızım hevesle takip edeceğim, bol bol resmini çekeceğim hiç bir anını kaçırmak istemiyorum...

Artık Lal dördüncü ayını tamamladı. Bu ay itibarı ile ay ay gelişmesinden haberdar etmek istiyorum sizi çünkü Lal doğduğundan beri benim internetten en çok aradığım o ayın bebeklerinin neler yaptığı ya da yapması gerektiği konuları oldu, belki birilerine faydam dokunur :) Detaylar 17 sindeki doktor kontrolünden sonra gelecek tabi ki.

Yeri gelmişken doktorumuzun en sevdiğim özelliklerinden biri bu önümüzdeki günlerde Lal'in neler yapabileceğini, bunun sebeplerinin neler olduğunu detaylıca anlatıyor olması mesela ben geçtiğimiz ay boyunca kızımın elini şapur şupur emme çabasının diş çıkarma nedeniyle olmadığını bilmenin rahatlığını yaşadım... Ne zaman agu diyeceğini biliyordum hevesle bekledim... 3. ayında ilk oyuncağını verdi "ring", bildiğiniz halka bu muayenemizde sınav yapacakmış ananesi özveri ile çalıştırıyor kızımı, artık neresinden sorar bilmem :)

Bu arada bebeklerin 4. ayları itibarı ile kullanmaya başladıkları oyun halılarının, bebeklerin motor becerilerini artırmada, kol ve bacak kaslarının gelişimini sağlamakta çok faydalı bir yardımcı olduğu söyleniyor...

15 yorum:

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

o parkta bana da yer var mı :)

sessiz kelimeler dedi ki...

işallah beraber nice yılları arkada bırakırsınız. ben yeniyim desteğinizi bekliyorum yorumsuz tadı çıkmıyor.

cecilia dedi ki...

bu ne şirin lunapark! :) ama lal'e de yakışır böylesi zaten. valla çok ilginç bilgiler bunlar cnm paylaşımlarını pc başında gözlerimi ve ağzımı bi karış açıp okuyorum :) yavaş yavaş büyüyo lalcik, uyusunda büyüsün ninni tıpış tıpış yürüsün ninni..

Ege'nin Annesi; dedi ki...

hiç sorma oyun halısıyla öğrendiği o becerileri; sonrasında tüm çeşit boyalar ile picasso olma yolunda duvarlar koltuklar vb yerlerde sürdürüyor:)))

YILDIZ dedi ki...

Lunaparktaki Lal kuzusunu öper,öper,öpücüklere boğarım annesi;)

Irmakbebek dedi ki...

ırmak küçükken biz de kullanmıştık oyun halısını.gerçekten faydalı,oyalayıcı.bu arada doktorunuz iyiymiş hakkaten.her zaman öylesini bulmak kolay olmuyor.

Keyfi Pasta by S & G dedi ki...

bebeklerin en güzel zamanları dolu dolu yaşayın derim ben.oğlum 8 yaşında ve o günleri özlüyorum doğrusu.nasılda sizin gibi takip ederdim aylarını,gelişimini v.s...şimdi büyüdü koca adam oldu dersleri ve değişken ruh hallerini takip ediyorum.annelik zor zanaat:)güle güle kullansın bebiş lunaparkını :)

zühra dedi ki...

Ne kadar çabuk geçiyor zaman dimi...

"Mine" dedi ki...

Maşallah LAL'imize ...
Sen her anını karelemeye bak canım.6 aylık nasıl oldu, ne ara o kadar gün geçti anlamayacaksın vallahi.Su gibi gidiveriyor kızınla günler :p
Heleki 6 aydan sonrasını hiç durduramıyorsun.Ben doğum sancılarımı hala hatırlarken, kızım 19 aylık oldu bile =)
Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin hepsine inşallah ve bizimle olan tabii =)

gözde dedi ki...

Tadını çıkar tatlım, bir süre sonra 10 dkdan fazla durmayacak, evdeki diğer eşyalara gözünü dikecek. Bizimkinin favorisi bu aralar boncuklu perdelerim, bir yürüse neler yapacak o perdelere düşünmek bile istemiyorum:))

poh poh perisi dedi ki...

Elçin ben arada kaynıyorum diğer yanına da sen sıkış :)

Sessiz kelimeler amiin ben de geliyorum ziyaretine hemen :)

Cecilia ne kadar sevgi dolusun sen ya maşallahın var, çok teşekkürler :)

Ege'nin annesi neeeeeeeeeey demek istiyorum :) Benim gibi takıntılı birine yapmasın lütfen böyle şeyler :)))

Yıldız ne demek eminim kendi de pek mutlu olur bu durumdan :)

Irmak bebek doktor konusunda benim de içim çok rahat ah bir de şu idrar yolları problemini atlatsak bak gene aklıma geldi :)

Keyfi pasta çok teşekkür ederim, oğlunu allah bağışlasın şimdi okul telaşı başlamıştır yakışıklının kolay gelsin... :)

Zühra ah sorma ahhh :)

Mine amiiin canım zaman su gibi akar gidermiş bunu da bana kızım öğretti :) Ne güzel yazmışsın yorumunu doğum sancısı bile güzel ama di mi...

Gözde minicik sevimli canavarlar mı yetiştiriyoruz biz ne dersin:)))

ezqi dedi ki...

Pericim blogumda alman gereken bi adet yaratıcı blogger ödülün var:)

pofiş dedi ki...

KUZUŞ ÖDÜL YOLLADIM SANA:)

HaNdE... dedi ki...

şimdi sana vaad ettiğim rahat günler geldi çattı :)

poh poh perisi dedi ki...

şu anda tam izleyici modunda tembel mi ne kime çektiyse :)