20 Mart 2010 Cumartesi

Hem sağlıklı hem kolay...


Kocişkonun rejimi, kızımın sivilcelerinden bana patlayan çukulat yasağı derken evde sağlıklı yemek fırtınaları kopuyor... Bu tarz yemeklere alışkın olmayan midem depresyonda ah ahhh keşke daha çok daha çok yeseymişim zamanında, o zaman bu kadar özlemezdim belki de :)

Neyse ifinim sağlıklı yemekler söz konusu olunca bizim fırın fazla mesaiye kalır oldu çünkü seneler sonra yeniden fırın poşeti kullanmaya başladık...

Tarif çok basit derin bir kasede damak zevkinize göre soya sosu, tuz ve baharatlardan bir sos hazırlanır. Evdeki bilumum sebzeler minnacık doğranır (biz karnıbahar, mısır, bezelye ve havuçla yaptık), tavuk parçaları da katılarak sosta bir güzel bekletilir, fırın poşetine doldurulur ve haliyle fırında pişirilir... Çok kolay, sağlıklı ve şaşırtıcı derecede lezzetli akşam yemeğiniz hazııııır :)

Afiyet bal şeker olsun;)

3 yorum:

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

ellerine sağlık :)

biberiye bulabildin mi bu arada ?

Ege'nin Annesi; dedi ki...

oy geçmiş olsun cnm ya ama bu da çok lezzetli görünüyor, afiyet olsun diyorum:(yarışmacı arkadaşlara başarılar diler gibi oldu he he:)

poh poh perisi dedi ki...

Elçin'cim yooook :( ama yarın sabah babamın görevi eğer kabul ederse aktara gidip damadına biberiye almak olacak :)))) sanki dağ başında yaşıyorum yuh bana :)))

Canım çok sağol, kalorili olmayan bir şey ne kadar lezzetli olursa o kadar :) bu arada kociş 3 kilo vermiş ben yerimde sayıyorum :)))