6 Ocak 2010 Çarşamba

Anne işe gitmeden önce...


Ve doğum iznimin son ayına girmiş bulunmaktayım...

Üzülmüyor muyum??? Evet hem de biraz çok sanırım ama bunu düşünmek yerine her anın daha da tadını çıkarmaya çalışıyorum...

Bol bol kucağıma alıyorum...

Dahası nasıl olur bilmem ama daha da fazla seyrediyorum güzelliğini...

Muhabbetimizin maşallahı var artık o da anlatmaya başladı birşeyler kendince...

Bir de gülüyor ki işte o benim eriyip bittiğim an bu ay bir de seslenecekmiş bu gülücükler aman Allah'ım!!!


Benim kızım büyüyecek, ben kaçırıcam ona dair güzellikleri ama part time anneliğimin de hakkını vericem bunu da biliyorum gündüzleri uzağında olsam da akşamları yanı başında olucam hep...


Biraz zor olacak, benim de annem çalışıyordu oradan biliyorum sanırım. Daha çoook küçükken ben çalışmayacağım diye sözler veriyordum kendi kendime, özlüyordum çok ama benim durumum daha farklıydı o zaman bu kadar imkan yoktu, benimkinden başka annesi çalışan da :) O yüzden işim daha kolay olacak benim, kızım kendini yalnız hissetmeyecek, annesi çalışmayanlar azınlıkta olacak bence sınıfında. Büyüttüm ve okula gönderdim kızımı yavaş biraz yavaşşş...


Neyse ki annem bakacak Lal kuzusuna, içim öyle rahat ki, aklım hiç evde kalmayacak kalmamalı zaten...


Ya ben ne anlatacaktım nerelere gittim...


Benim konum "anne sütü" idi :) İşe gitme vakti yaklaşınca hemen verildi süt sağma makinasının siparişi, tavsiyeler sonucu medela süt sağma makinasını aldım. İlk süt sağma deneyimim, Lal kuzusunu sarılık için yatırdığımızda yanlış hatırlamıyorsam ameda marka bir makina ile oldu, biraz sanayi tipiydi ama süper rahattı:) Medela'da güzel sonuç veriyor ama dehşet gürültülü ya da benim ki bozuk :) Var mı kullanan bilen aranızda o ne biçim ses yaw :)


Sütü sağmakla bitmiyor bir de saklamasını düşünmeye başladık, ben gene aynı markanın süt saklama poşetini aldım yani poşetle saklıyorum deepfreezede. Bunlar tek kullanımlık poşetler, üzerine tarih yazılabiliyor ve dolapta fazla yer işgal etmiyor. Ha bu arada marka farketmezmiş onu anladım çünkü bende lansinoh'un poşetleri de vardı onu da rahatlıkla makinaya takıp kullandım... Ben aslında süt saklama kaplarından almak istiyorum. Bazıları tek kullanımlıkmış sanırım ama benim streilizasyon makinam var hani şurada bahsettiğim, onunla sterilize etsem poşetten daha iyi olmaz mı acaba???


Hedefim işe başlayana kadar kalan 28 günümde 28 poşet süt depolamak, sonra da işte sağmaya devam... O da biraz kafamı kurcalıyor ben mesela evde her seferinde süt sağma zımbırtısını sterilize ediyorum işte bu mümkün olmayacak sorun olur mu acaba???


Sanırım çıtır annenin biraz tavsiyeye ihtiyacı var :)



21 yorum:

HaNdE... dedi ki...

BEN SENİ BİR ARİİİM AKŞAM :))NEDEN AKLINA GELMİYORUM ACABAAĞĞĞ...!! :))

bi deee lal memeyemi alıştı yahuuuuuuuuu :) ne ara :))))

bi de o yanaklar beni bitirmeye başladı...bu haftasonu acil durum toplantısı talep ediyorum!!!

haa bu arada o makinenin sesinden nefret ederdim..o yüzden 1 kere kullandım!! gıy gıy da gıy gıy!! :))

Bahar ve kızısı Yağmur dedi ki...

ay muhteşem fotolardan biri daha :D nasıl bir güzellik. sen böyle koyarsan resimleri ben dayanamayıp yapıcam 2.yi valla :D
---
zor valla hem çalışıcan hem süt sağacan hem sterilize of of ...
evdeydim o dönem çalışsaydım nasıl olurdu bilmiyorum. ayrıca bozuk değil makinan benimkide medelaydı acayip gürültülü :))
öptüm canım kolaylıklar sana

zeynepin sesi dedi ki...

eminim çok zordur canım..bizim arkadaş da yeni başladı,bebeği daha 2.5 aylıkken,ilk gün gözleri dolu doluydu..ama mecbur olunca napçaksın,hayırlısı olsun..

YILDIZ dedi ki...

Nasıl bir kuzudur o..Bal gibi tatlıymış o.Allah nazarlardan esirgesin..

ELÇİN dedi ki...

insan o yanaklara burnunu dayasa ve hep orda kalsa

Kremali'nin annesi dedi ki...

Kendi tecrubelerime dayanarak soyluyorum, kaynar suyla da pekala halledebilirsiniz. Vakt-i zamaninda su kaynaticisinda kaynattigim suyu boca ederek temizledigim cok olmustu. Buna ragmen hicbir hijyen sorunu yasamadim. Zaten insan, bir yil boyunca sut pompalayinca, hijyen standartlarina istese de obsesif bir sadakat tesis edemiyor, inanin :)

Kitap Kurduyum Ben dedi ki...

Ah ben de bilirim o annesi çalışanların durumunu,çünkü benim annem da çalışıyordu,bize de çok tatlı bir komşumuz bakıyordu.Ama ne kadar özenirdim evde anneleri olanlara!Aynen ben de sözler verdim kendime,çocuğumu ben büyüteceğim diye,çalışmayacağım diye ama şu anda hayat şartları benim de çalışmamı gerektiriyor.Çocuğumuz olduğunda da büyük ihtimalle çalışıyor olacağım malesef!Üstelik sen çok şanslısın,annen yanındaymış,o bakacak.Benim annem Ankara'da ben İstanbul'da!Ne olacak bilmiyorum o zaman!

zeynep dedi ki...

kuzum Allah nazardan korusun onu..insan uzun süre evde durmaya alışınca başlamak cidden zor oluyor, ben de ailemden bi yakınımı kaybettiğimde uzun süre uzak kalmıştım okul ortamıma, çok zor oldu başlarda, senin de aklın evde kalır bir süre ama umarım zamanla daha kolay olur herşey..

Irmakbebek dedi ki...

ben de medelanın makinesini kullandım.gürültülü gerçekten.
ama memnundum genel olarak.her seferinde steril etmemen sorun olmaz bence;şöyle düşün her emzirmeden sonra göğüslerimizi temizlemiyoruz değil mi?(ben 20 aydır emziriyorum,bunu her seferinde yapmam mümkün değil)her akşam steril etmen yeterli olacaktır.
bu arada ben o lal kuzusunun tombik yanağını çok fena ısırabilirim:))

Berceste dedi ki...

Ilik su ile yikayabilirsin makinayi. Zaten Medela da aynisini oneriyor. Sonradan anladim ki, BPA davasindan dolayi imis. Gerci Medela urunlerinin hepsi BPA icermiyor ki takdir edilesi birsey bu. Cam kaplarda anne sutu icin cidarinda protein tutma sorunu var yazar internet :((( Posetler de cok maliyetli. Bence sterilize edildikten ve sartlari bozmadiktan sonra sorun yok. Gene icin rahat etmezse doktoruna danis derim.

ARZU dedi ki...

Arkadaşım sana tavsiye veremicem ama MAŞALLAH ALLAH bağışlasın melek gibi ne kadar güzel uyuyor...

poh poh perisi dedi ki...

Hande beni ne kadar ihmal ettiğini anladın sanırım :) Ctesi okeydir öperim :)

Bahar'cımmmm çok sağol sen ikinciyi yapmadan gel benim kızımı mıncıkla :) Bu arada bir ihtimal bozuktur diye kendimi avutuyordum sevinsem mi üzülsem mi :))))

Zeynep'cim bakalım ben nasıl atlatıcam artık hep birlikte görücez :)))

Elçin ee hadi teyzesiiii :)

Yıldız çook teşekkürler çok sağol

Kremali'nin annesi benim de başka çarem yok sanki ama en azından tecrübeli bir anneden duymak içimi rahatlattı çok sağol :)

Kurtcum yaa ne ağlardım ben var yaa ama işte ancak büyüyünce anlıyor ,insan annesini... Bu arada bakarsın anneciğin İstanbul'a gelir güzel olmaz mı :)

Zeynep başın sağolsun öncelikle, hayırlısı bakalım çok ağlamiim yaa :)

Irmak bebek çok sağol tamam artık içim rahat kaynar suyla halledicem ben bu işi :)

Berceste cam kap olayını hiç duymamıştım bir araştırayım çok sağol paylaştığın için, dediğin gibi ilk kontrolde sormalı doktora...

Arzu çok teşekkürler benim minik meleğim Lal kızım :)

Bahar ve kızısı Yağmur dedi ki...

neslicim gelirim valla :D
bu arada bende sesten çok rahatsız olup avent almıştım sonrası. manuel olanından... ;)

Özlem Ş. dedi ki...

Ben de senin gibiyim şu aralar, 15 Şubatta işe başlayacağım fakat senin kadar şanslı değilim. Benim annem şehir dışında ve şu ana kadar uygun bir bakıcı bulamadım. O kadarcık bebeği kime emanet edeceğim bilemiyorum ve durum uykularımı kaçırıyor:(((( Ben de hastanede ameda kullanmıştım (sarılık olayı). Daha sonra herkes medelayı tavsiye etti.Gittim aldım fakat o ne güğrültü öyle. İşyerinde herkes duyar diyerekten ( çok erkek çalışanı olan bir yer olduğunan ve sağmayı beceremediğimden) geri verip, amedanın ufak ev tipi makinalarından aldım. Fiyatı medelanın 2 katı ama çok rahat.

poh poh perisi dedi ki...

Bahar'cım bir organizzayon yapalım o zaman en güzelinden :)

Özlem'cim nasıl bir strestir inan tahmin edebiliyorum :( ama daha 1 ay var inşallah ona senin kadar olamasa da çok çok iyi bakacak birini bulursun... Güzel haberlerini bekliycem şubat ayı ikimiz içinde bol gözyaşlı geçecek desene...

Lale Zeynep dedi ki...

merhaba, kasımın dördünde anne oldum ben de. Önceleri bebeğim hiç ememiyordu, o yüzden doğumdan beri süt pompası kullanıyorum. Bizimki chicco, sesi fazla değil ve kullanımı da gayet rahat. Sterlizatör sanırıım zaten eskilerin biberonu tencereye koyup kaynatmasına benzer bir işe yarıyor, olmadı kettle da su ısıtıp içinde bekletirsin parçaları.
Bu arada çok şanslısın kendi annen bakacak yavruna, ben iş hayatına döneceğim zaman bir yabancıya emanet etmek zorunda kalacağım.

poh poh perisi dedi ki...

Lale merhaba benim kızımda 4 kasımda doğdu :) Chicco hiç aklıma gelmedi kime sorsam medela kullanıyor hiç biri mi rahatsız olmadı sesten çok ilginç yaw :)
Bakıcı için inşallah karşına çok çok iyi biri çıkar, güzel bebeğine sen gibi bakacak bir yüreği olur inşallah...

Lale Zeynep dedi ki...

aaa inanmıyorum iki küçük akrep annesiyiz yani :)

poh poh perisi dedi ki...

ben kendimi yay için hazırlamıştım 1 ay erken doğunca akrepcik oldu :) sen ne zaman başlıyorsun işe?

dağlar kızı dedi ki...

Poh Poh'cum, ben 10 gün sonra başlıyorum. Acısı günlerdir içimde sorma...
Ben Medela traveller tipi süt sağma makinası kullanıyorum. Baştan beri zaman zaman sağıp atıyorum dondurucuya. Çok rahat, sesi de fazla değil. Ayrıca saklama kapları da var kapaklı ve biberon olarak kullanılabilen şekilde. Onları işe başlayınca kullanacağım taşıma kolaylığı açısından. Çanta şeklinde ve soğuk tutması için bir bölümü de var. Tavsiye ederim.

Sterilizeyi şimdi de üzerine kaynamış su dökerek yapıyorum. İşte de aynı şekilde halledeceğim.

Bence Lal'e arada sırada biberon ile süt ver sağdıklarından. Sonra biberona alışması zor olabilir.

Kolay gelsin, Allah sütüne kuvvet versin:)

Lal'i öpüyoruz, ne tatlı ne şirin miniğimiz maşallah...

poh poh perisi dedi ki...

Dağlar kızıcım ben de senden bir hafta sonra falan başlayacağım artık birlikte ağlaşırız...

Biberon konusunda uyarmışlardı beni o yüzden denemesini yaptık sıkıntı yok şükür...

Süt konusunda amiiiin diyorum ikimizinde... 2 sene emzirebilirsek en azından ne kadar güzel olur değil mi???