15 Kasım 2009 Pazar

Taze anneden haberler...


11 günlük taze anneden merhabalar...


11 gün mü 1 gün mü geçti farkında değilim inanın, su gibi akıyor günler, her gün yeni bir keşif yeni bir heyecanla hem de... Bir hıçkırığa, bir gülücüğe hatta bir bebek bezinin durumuna bile sevinebildiğimi farkettim ve bizi bir gece hastanede yatıran sarı renkten nefret ettim...


Her şey çok farklı artık biraz uykuya hasret, çokca yoğun, yepyeni görevler, yapılmayı bekleyen işler, verilmemiş kilolar, 40 gün saydıran lohusalık hali, kitaplarla dindirilmeyi bekleyen acemilik, çat kapı gelen kızımın tamamlanmayı bekleyen eksikleri, doktor ziyaretleri, sarılık korkusu, adımın önüne eklenen anne sıfatı... Kurulan bir sürü hayal, yetebilme çabası, anlamlı anlamsız endişeler, sürekli dolan gözler... Tuhaf bir hal işte...


Bir kaç hafta önce bir arkadaşım doğum yapmıştı, oğlunu kucağına aldığı anın resminde ağlıyordu çok gülmüştüm... "İnsan böyle bir anda nasıl ağlar deli misin" demiştim ahh siz bir de beni görmeliydiniz. Ameliyathanede gözümü açtım hatırladığım ilk sözüm "kızım nerde, kızımı istiyorum" ordan çıktık odaya geldik nasıl bir ağlamak kızımı vermiyorlar diye :) İlk karşılaşma anımızda kıpkırmızı gözler... Bir de kameraya çekmiş kocacan youtube a koysam baya bir insanı güldürürüm ama ben izledikçe gene de gözlerim doluyor :)


Eve geldik gene ağladım ömrü hayatımda hatırladığım tek sevinç göz yaşı bu olsa gerek...


Emzirmeyi öğrendim...


Altını değiştirmeyi öğrendim...


Üstünü başını giydirebiliyorum...


Anane ve babanesinin gözetiminde bir kere yıkadım bile ki en heyecan verici atraksiyonum buydu...


Sarılıktan nasibimizi alıp bir gece hastanede kaldık düştü evet ama hala geçmiş değil ...


Göbüş bağımız da düştü pıt diye...


Bana dopdolu ama 1 gün kadar kısa gelen 11 günün özeti bu kadarcıcık sanırım. Anlatacak çok şey biriktirdim fırsat buldukça buradayım artık... Bir nevi "so tell the girls i'am back in town":) bu arada JJ gene geliyormuş bu kez 360 da çıkacakmış hemde, bir kez daha kaçıracak olmayı nasıl hazmedicem bilemiyorum...

20 yorum:

Ece Nur'un Annesi "Mine" dedi ki...

O elleri tutmak ne mucizevi birşey değil mi?
Hayretle bir kendi eline - bir ona bakar durur insanoğlu.Emzirmek hele.Kanla dolu damarlardan, bembeyaz süt gelir hemen bebiş doysun diye.
Rabbim öyle büyüksün ki; bizleri mucizelerinden mahrum bırakma !
Allah ayırmasın canım ve kolaylıklar versin tabii ki.Kolay değil, o daha çok küçük ve sen de yaşına aldırmadan kızınla büyüyeceksin inşallah !

"PRETTYCOOL" dedi ki...

yemin ederim yakınımda olsan,evini falan bilsem atlayıp gelicem,sarılıcam sıkıca,sonra seni soru bonbardımanına tutucam,ağlıyorum gene okurken,yaa lal doğdu da göbek bağı bile mi düştü yaa,inanamıyorum,maşallah canım benim,bugün ablamla eşime diyorum e hali 2 haftalık anne biliyo musunuz,doğan büyüyor baksanıza dedim...Sarılık her çocuğun başına geliyor neslicim az çok,en önemlisi senin kendini iyi hissetmen bir nebze de olsa,şu an lohusalık sendromundasın cnm,bunun geçici olduğunu bil,herşey geçecek,hepsi bitecek cnm,sen de bana hatırlat benim doğumdan sonra olur mu,ikinizi de öpüyorum,soracak çok sorum var ama bu sıkışıklığında bir de onlara cvp yazmanı isteyemem,ama sezeryan yaptın dimi cnm,ay o kadar merak ediyorum ki,epidural değil normal sezeryan anladığım kadarıyla,neyse ben kaçıım:)))

Gokce dedi ki...

Tekrar gözünüz aydın, benim doğumdan beri 1,5 sene geçti, inan hala herşeye gözlerim doluyor hemen, sanırım artık bu böyle olacak :)Bu arada sanırım ben gene böyle minik elleri öpmeyi özledim :)

pofiş dedi ki...

canım benim ben olurken bile dolu dolu oluyorum...ALLAH nasip ederse yaşarsam bu duyguyu ben de aynı senin gibi olurum :)emin ol:)o küçük ellerini kokla benim için...sarılık içinse canını sıkma bakalım her bebek te oluyo işte böyle şeyler inşallah çabucak sarılık davası son bulur senin de ana yüreğin rahat eder:)

nilo dedi ki...

Sevgili Peri, okudukça kendi günlerimi hatırladım. Bende ağlamıştım dayanmayıp. Sonrasında devam etti aslında bu sulu gözlük:) Öpüyorum seni taze anne, sevgiler...

Burcu dedi ki...

Minik Lal hoşgelmiş. Koşturmalı ve bir o kadar da güzel günlerinizde kolaylıklar diliyorum size :))

Flame dedi ki...

NesliWcim keyifle okudum 11 günlük annelik maceranı. "o" an ağlayanlardan biri de bendim. Bir de eşime el ve ayak parmakları tam mı diye saydırmıştım. ne alakaysa!!

cozdemir dedi ki...

darısı basıma. güzel günler sizin olsun.

poh poh perisi dedi ki...

Mine'cim öyle güzel demişsin ki ben de her an şükrediyorum Allah'ıma... ve birlikte büyüycez inşallah...

Prettycim gel vallaaa antreman olur senin için, sen gelcem de ben sana detaylı bir adres anlatımı yaparım bebişim :) Bu arada epidural yapmayı çoook istedim ama olmadı cesaret edemedim. Sen hiç sıkma yaz sorularını ben zevkle cevaplarım :)

Gökçe, ikincinin vakti mi geldi ne :))))

Pofişcimm amiiin gerçekten her bebişin nerdeyse başına geliyor ama işte annecik yüreği dayanamıyor ona da çok ağladım demiş miydim :)

Nilo valla anne olmanın gereği sanırım bu ağlama durumu... 40 çıktıktan sonra da geçmiycek sanırım öyle anlıyorum :)

Burcu çok teşekkür ederiz :)

Flame ya neye bakacağını, neye şükredeceğini şaşırıyor di mi insan :)

Çiğdem'cim azcıcık kaldıııı, hazırlıklarını tamamla benim kızım gibi ilk geceden yataksız kalmasın bebiş :)

Bahar ve kızısı Yağmur dedi ki...

doldu gözlerim ağladım canım ya
yağmur lal bebek üzmesin seni uslu ve gazsız bir bebek olsun inşallah
hepsi geçecek 1 ay sonra şimdiki durumu görüp hayret ediceksin. öyle tecrübeler kazanacaksınki
ikinizide çok öpüyorum.. hep mutluluktan ağla

Anne ve kızları dedi ki...

Ne güzel yazmışsın!
Ben de imrendim valla:)
Çocuk planlarımı daha mı erkene alsam acaba??

poh poh perisi dedi ki...

Bahar'cım amiiiin canım benim, her günü her anı doyasıya yaşamak istiyorum, hiçbir şeyi kaçırmak istemiyorum... Hayırlı günler olsun önümüzd inşallah...

Anne ve kızları hayırlı bir şeye mi vesile olucam acabaaaa :)))

Miss Sensible dedi ki...

Pericik, gözünüz aydın olsun:) O minicik el fotoğrafı bile her şeyi anlatmaya yetiyor.
Allah, analı babalı büyütsün:)

poh poh perisi dedi ki...

Hoşgeldin miss sensible çok teşekkür ederim güzel dileklerin için sevgiyle...

a. gizem dedi ki...

maşallah yerim onu ben :)

özge dedi ki...

maşşalllah yaa,ele bak.Üzülme sarılık her çocukta oluyor.sen ağlamışsın çok mu ben daha aday bile değilim ben bile ağladım.
maşşşalllaaaaaaaah size

poh poh perisi dedi ki...

Canım özgem çok sağol en kısa zamanda bitti gitti geçti haberini de paylaşırım iiiiinşallah :)

EBRULİ dedi ki...

Ah yerim ben onu yaa,ellere bakkk :) Sarılık benimkilerde de olmuştu.Küçüğü ağır geçirdi.Hastanede yatmıştık 3 gün.Ne zor günlerdi..Kolaylıklar diliyorum canımmm sevgiler :)

dağlar kızı dedi ki...

Canım yaaa, Allah analı babalı büyütsün, ömürlü olsun inşallah. Biz de bugün itibariyle 33 günlük olduk. Seni öyle iyi anlıyorum ki! Ben de hıçkırıklarla dakikalarca ağlamıştım. Hala da ağlıyorum baktıkça meleğime. İnsan bu minik mucizenin kollarında olduğuna inanamıyor değil mi?
Umarım sen de bir an önce toparlarsın, sezaryen sonrası kolayca geçer.
Lal'i kokluyoruz mis kokulu gıdısından:) Ela da sevgilerini gönderiyor arkadaşına:)
Bu arada bizim kırkımız karışmış oluyor değil mi?
Çok sevgiler...

poh poh perisi dedi ki...

Ebruli yaa çok teşekkür ederim, ne sıkıcı bir durum di mi :( her çocuk geçiriyor belki ama avutmuyor işte anneyi...

Dağlar kızıcım Ela abla oldu artık maşallahı var kuzunun... Gerçekten mucize bu melekler dün karnımdaydı bugün kucağımda insanın aklı almıyor...
Bol bol kokluycam Lalciğimizi sizin içinde...

Sevgiyle :)