5 Eylül 2009 Cumartesi

Anne köftesi...


Her annenin özel bir köfte tarifi vardır, ki o da kendi çocuğunca dünyanın en lezzetli köftesidir... Söylemesi ayıp biz kocamla, benim annemin köftesi seninkini döver tartışmasına 4 senedir bir fiil devam etmekteyiz :) Kayınvalidem sarımsaklı yapar mesela, babanem bol baharatlı tabi en mükemmeli anneciğiminkidir...
Peki ya ben??? Ben nasıl bir anne adayıyım ki benim "bana özel" bir köfte tarifim yok!!! Hatta itiraf ederim ki köfte yapmışlığım bile sayılıdır... Anne olmanın en önemli gereklerinden biri olan köfte yapımı için kalan 3 ayımda çok çalışacağım ve vakti geldiğinde kızıma "bu dünyadaki en lezzetli köfteyi benim anneciğim yapar" dedirteceğim, dedirtmeliyim :)

5 yorum:

Nil dedi ki...

:)) hakkaten nedir bu anne köftesi durumu, neyseki bizim kuzenler teyzeler herkes anlaşmış durumda ailede en güzel köfteyi benim annem yapıyor :) Ama sanırım işin püf noktası anne olmakta, senin de bu konuda başarılı olacağına eminim

e hali dedi ki...

Nil merhaba seni gördüğüme çok sevindim :) bu güveni boşa çıkarmıycam inşallah, çok çalışıcam çooook :)

dağlar kızı dedi ki...

Köfte diye sınırlama bence kendini:) Anne yemekleri ne olursa olsun bir tanedir, ama benim annemin en tanesi mercimek çorbasıdır mesela. İlla köfte dersen, babamın köfteleri bir tanedir aslında. Bizde de sanırım Ela'nın babasının köfteleri bir tane olacak, zira köfte tatlımın yemeği bizim mutfakta. Acaba benim hangi yemeğimi beğenecek kızım? Çok heyecanlı:)

e hali dedi ki...

ben gene pek bir iyimser davranmışım sanırım:) ya da kendime o kadar güveniyorum ki bir tek köftem eksik kalmış ehueheue bilemedim şimdi :)

Red Riding Hood dedi ki...

Ya gerçekten inanıyorum artık bu anne köftesi olayına :D Az önce Ankara'dan İzmir'e uçtum.Şu an hatta havalimanından yazıyorum ve daha gelirken annem bugün kesin Köfte yapar diye geçirdim içimden.:))Anneannem maydonoz,soğan karabiber ve kimyonlu yapar ha birde bayat ekmek ve o da muhteşemdir :)Bak nasıl canım istedi.