27 Ağustos 2009 Perşembe

Şef mutfakta...



Ben dün akşam dikiş makinamı hevesle kurcalarken yemek işi kocama kaldı... Benim sorularım yüzünden biz bu dilimleri 23 sularında midemize gönderdik ama olsun, yok böyle bir lezzet... Ellerine sağlık şef kocişkommm, bu akşam da yapar mısın bir güzellik acaba :)


İşte malzemeler...

Hamuru için:

1 yumurta
2.5 su bardağı un
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı süt yada su
yarım paket yaş maya yada 1çorba kaşığı kuru maya
bir tatlı kaşığı şeker
tuz

Üstü için bizim seçtiklerimiz aşağıdakiler, gerisi tamamen damak zevkinize ve dolabınızdakilere kalmış...

2 çorba kaşığı yağ ile inceltilmiş 1 çorba kaşığı salça

1 adet domates

2 adet sivribiber

Bol kaşar

Salam

Sosis

Mısır

Yapılışı:

Sütü ılıtın (mikrodalga uygun sıcaklık konusunda çok yardımcı oluyor)

Mayayı ve şekeri içine ilave ederek kabarması için yaklaşık 15 daika bekleyin bu esnada geniş bir bardakta olmasında fayda var çünkü baya kabarıyor...

Unu bir kabın içine boşaltalım. Ortasını havuz gibi açalım mayalı sütü,yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu ilave ederek yoğuralım.

Hamur kabının ağızını örtüp ılık ortamda hamur iki katı olana kadar mayalandıralım. (Biz fırını 100 dereceye ısıtıp kapağı açık bir şelikde hamurumuzu içinde 30 dakika kadar bekletince mayalandı.)

Mayalanma sürecini malzemeleri dilimleyerek geçirelim

Tepsiyi çok az bir yağ ile yağlayıp, unlayalım.

Hamuru alalım ve tepsinin içinde yavaş yavaş elimizle açarak pizza tabanını oluşturalım. (kocam dikdörtgen şeklini tercih etti.) Kenarlarını 0.5 cm kadar yükseltelim.

Hamuru çatalla yaklaşık 10-15 yerinden batıralım.

Üzerine ketçapı yada sıvıyağ ile inceltilmiş salçayı sürelim.

Sonra da gönlümüzce malzemeleri serpiştirelim üstüne.

Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kenarları kızarana kadar pişirin.

Tepsiyi alın ve kaşarları üzerine serpin. Tekrar tepsiyi kaşarlar eriyene kadar fırınlayın.(fırın sıcaklığı aynı)

Sonrada happuru huppuru yiyin, afiyet olsun :)

Tarif ve tüyolar yemek günlüğüm blogundan...

5 yorum:

Kapkara Camdan Kelebek dedi ki...

mükemeeel bir tat eminim, eşinin ellerine sağlık.
bu pizzanın hamurunu fırınlardan hazır hamur alarak da yapıyorum. fakat hamuru biraz daha kalın oluyor tabii. hamur mayalamaya vakit olmadığında öyle de yapabilir eşin belki:)
afiyet olsun.

e hali dedi ki...

ben de fırın hamuruna bayılıyorum ama 100 mt ilerimizdeki fırına gitmeye üşendiğinden bu daha kolayına geldi inanabiliyor musun :)

NAZ'LI HAYAT dedi ki...

eniştemi seviyorum :):)

içimden geldiği gibi ~~~ dedi ki...

Biraz önce iç pilavı okudum şimdide bu...Ehh sizin eşinizede bir blog açmak şart olmuş.:)

poh poh perisi dedi ki...

daha ne cevherler var bir bilsen, resimlerine yetişemiyorum yoksa onları da paylaşıcam :)