Tavuklu güveç...
Malzemeler: (6 adet güveç kabı için)
Yaklaşık 400 gram küp küp doğranmış tavuk göğsü
1 adet yemeklik doğranmış soğan
2 adet rendelenmiş domates
1 adet küp küp doğranmış kabak
1 adet küp küp doğranmış patlıcan
1 adet küp küp doğranmış patates
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
Zeytinyağ, tereyağ
Tuz Karabiber Kekik
Kaşar
Yapılışı:
Soğanlar zeytinyağında çevrilir
Rengi pembeleştiğinde domatesler ilave edilir
Tavuklar ilave edilerek yaklaşık 2 dakika çevrilir
Ardından kabak, patates ve patlıcan ilave edilerek 2 dakika kadar karıştırılarak iyice sosa karışması sağlanır.(Burada amaç pişirmek diil lezzetlerin karışmasını sağlamak :) )
Tuz, karabiber, kekik ilave edilir.
Ardından malzemeler güveç kaplarına dağıtılır.
Tencerede kalan domates sosun içine salça ve az miktarda su ilave edilerek çevrilir.
Bu karışım güveç kaplarına pay edilir.
Güveçlerin üzerine parça şeklinde tereyağ konur.
Önceden 200 derece ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirilir.
Sebzeler piştikten sonra fırın kapatılır üzerlerine kaşar konarak bir miktar fırında erimesi beklenir.
Semiz otlu salata...
Ben semiz otunu klasik sarmısaklı yoğurtla yerken sonradan böyle güzel bir lezzete dönüşebileceğini keşfettim. Miktarı keyfinize kalmış domates, salatalık, soğan zevke göre doğranır içerisine yıkanmış ayıklanmış semizotları ilave edilir bir güzel yağlanır, limonlanır bir de tuzlanır afiyetle yenilir...
4 yorum:
ne kadar hoş duruyor o güveçler :) bende deniyim
semizotu salatası da çok hoş ben her çeşidini severim semizotunun ama etcil kocama herşeyi ıspanak diye yediriyorum :)
Canım enfesler umarım hamişliğin de güzel geçiyordur, sağlıkla al bebişini kucağına.
hersheyler, ıspanak süper ya :) güveç yapmak öyle kolay ki hem lezzetli oluyor hem de sunumu şık oluyor daha ne olsun :)
stilimin direktörü çok teşekkür ederim, o bulantılı üç aydan sonra şimdi lale devrimi yaşıyorum gerçekten :)
Oooohhh karnım acıktııııııı :)
Yorum Gönder