22 Temmuz 2009 Çarşamba

Kocamın marifetleri...

Hamileliğimin ilk ayları yemek konusundaki çok sıkıntılıydı öyle ki su bile içemiyordum, yemek niyetine ise şanslıysam belki çorba içebiliyordum o da o günki durumuma bağlı... İşte o dönemde kocam yaptı bu domates çorbasını normal zamanda her zaman hazırını yapar bayıla bayıla içerdim ki taaaaki bu lezzetle tanışana kadar. Şimdi nerdeyse her hafta yapıyoruz ki bana kalsa ben her gün içebilecek potansiyele sahibim. Takıyorum bazen böyle bir şeye hep ondan yemek istiyorum mesela kaşarlı mantar :) ama normalde aynı yemeği iki gün üst üste bile yemem hep iki kişilik olur bizim öğünlerimiz.. Neyse benim gibi sıkıntılı bir dönem inşallah geçirmezsiniz ama gene de aklınızda bulunsun çok sağlıklı ve lezzetli bir domates çorbası tarifi... Kocacığımın yorumuyla :)




5 adet domates (arttırabilirsiniz ama azaltmayın :) )
2 kaşık un (Çorbamızdaki tek zararlı şey bu un sanırım, olur o kadar)
1 litre süt
1 tatlı kaşığı salça (ne yazık ki domateslerden renk elde edilmediği için)Zeytin yağı ve ayçiçek yağı karışımı (Böylesi karışmış yağlar daha sağlıklı oluyormuş)
Tuz
Kaşar veya roka

Domatesler yıkanır, kabukları soyulur, rendelenir ve çorba yapılacak tencerede az yağda kavrulur. Rengi pembe olursa 1 tatlı kaşığı salça ilave edilir.
Ayrı bir tavada iki kaşık un aldığı kadar yağ ile kavrulur.


İşlemler tamamlandığında un ve domatesler tencerede birleştirilir ve 1 lt soğuk süt yavaş yavaş tencereye eklenir ve karıştırılmaya devam edilir.


Ardından tuzu da ilave edip kaynattık mı sağlıklı çorbamız hazırdır.


Ben tabağımı tepeleme kaşar ile doldurmayı seviyorum kocam sadece rokayla içiyor keyfinize kalmış.


Afiyet olsun...


5 yorum:

elcininyeri dedi ki...

bende bayılırım bu çorbaya :)
sana ve zuzuya yarasın inşallah ...

annemoda dedi ki...

Domates çorbasına bayılırım.
Bloğuma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Size yanıt yazdım ama bloğuma yazmış bulundum. Her zaman beklerim.Bloğunuz çok hoş bu arada. Artık buradayım.
İlk bebek mi bilmiyorum ama merak ettiğiniz herşeyi sorabilirsiniz, ne de olsa iki katı tecrübeliyim, ikizlerim sağolsun ;P
SEVGİLER

e hali dedi ki...

elçin'cim amiiiin diyorum en içten dileklerimle :)

annemoda:blogumu beğenmenize çok sevindim sizin gibi kıdemli bloggerlardan bunu duymak mutluluk veriyor :) Epiduralle ilgili yorumunuzu okudum, uygulamış arkadaşlardan böyle olumlu şeyler duymak gerçekten iyi doktorumla da konuşucam beim için dua edin :)

öykü dedi ki...

Domates corbası en favorı corbam
ustune bol kasar peynırı rendesı
mmmm nefıs:)

e hali dedi ki...

En güzel yanı domates çorbasının, hazır çorba tekelinden kurtuluşu oldu :)