30 Mart 2009 Pazartesi

Mantarlı biftekli makarna


MALZEMELER

3 Dilim dana biftek

6 Adet Mantar

Yarım paket krema (Küçük olanından)

Fesleğen yaprakları

1 Paket papardelle
Zeytinyağı, tuz


TARİF

Makarna bol suda tuz ilave edilip pişirilir.

Biftekler jülyen usulü kesilir,

Zeytinyağında pişirilir,

Ardından ince doğranmış mantarlar ilave edilir,

Pişme işlemi tamamlandıktan sonra krema ilave edilip fokurdatılır,

Makarna tabağa alınır,

Fesleğen yaprakları serpiştirilir,

Üstüne hazırlanmış olan krema ilave edilir.

Afiyet olsun



İlk tarifim olan böyle lezzetli bir yemeğin resmi bu olmamalıydı ancak fotoğraf makinemi elime aldığımda şarjının olmadığı gerçeği ile yüzleşince cep telefonumla çekmekten başka bir şansım kalmamıştı... Sosa'nın lezzetli makarnasının çok güzel bir uyarlaması 10 üzerinden 9 aldığım bu tarifi şiddetle tavsiye ediyorum...

Hiç yorum yok: